2020. július 05., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kiakadt az LMP Gajda Péterékre

Főoldal>Közélet>Kiakadt az LMP Gajda Péterékre
 
Írta: Szerk.
2019. szeptember 18. 11:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az LMP-s szavazatokat be akarja söpörni Gajda Péter (MSZP) a közelgő önkormányzati választáson, de a szocialista polgármester olyannyira nem tartja tényezőnek a zöldpártot, hogy a szivárványkoalíciójából is kihagyta őket, valamint a párt logóját sem tünteti fel a saját kampányanyagain, ezzel azt sugallva, hogy nem is számít neki az LMP. Ki is akadt a zöldpárt kerületi szervezete, amiért nem került fel a kampányanyagokra Gajda Péter polgármester neve mellé az ő logójuk is. Ennek Ferenczi István LMP-s képviselő hangot is adott a közösségi médiában az egyik poszt alatt.

A szocialista Gajda Péter – 2014-hez hasonlóan idén is – a hatalom megtartása érdekében beáldozta saját harcostársait a Gyurcsány-párt (DK) és a Momentum által diktált elvtelen politikai alkuk oltárán.

 

A májusi EP-választás eredménye után számolgatva világossá vált, hogy Gajda Péter (MSZP) csapatában nincs szükség az LMP-re, így szó nélkül kihagyták zöldpártot a 2019-ben újból összekovácsolt baloldali szivárványkoalícióból. Ám a megállapodások szerint az LMP nem indít polgármesterjelöltet, mert ezekre az LMP-s szavazatokra igényt tart Gajda Péter, de a szocialista polgármester nem adott biztos bejutó helyet az LMP-nek a közös listáján, ezzel a töredékszavazatok bizonytalanságára ítélet az ökopártot… Ennek ellenére a kispesti LMP valamiért nyíltan támogatta Gajda Pétert, bár elképzelhető, hogy csak mostanáig. Ferenczi István képviselő ugyanis egy, a közösségi médiában megjelent poszt alatt kiakadt, amiért nem került rá Gajda Péter egyik kampányanyagára a pártjuk logója.

 

„Na, nem csak a körzetekből golyózták ki a zöldeket, de a polgi mellé sem tették oda a támogató lmp logóját. Parádés!”

– kommentelte a hiányzó logót Ferenczi. 

 

Az LMP egyébként csak a polgármestert támogatja, a képviselőjelöltjeit nem.

 

Elvtelen alkuk és hiteltelenség a balliberális szivárványkoalícióban

Az MSZP az európai parlamenti (EP-) választáson elszenvedett csúfos bukása indította be a lavinát országszerte és Kispesten is, felborítva az erőviszonyokat a baloldalon: Gajda Péter pártját ugyanis bedarálta Gyurcsány Ferenc pártja (DK) és a Momentum is, az MSZP pedig végleg elvesztette – vélt – vezető szerepét a baloldali térfélen. Ezzel felborultak az EP-választás előtt már megkötött paktumok, így Kispesten is új alkukat kötött a szocialista polgármester.

 

Ennek eredményeképpen Gajda Péter beáldozta saját szocialista harcostársait, hogy kedvezzen a tavaly decemberben az Országház előtti vandál tűntetésekben is résztvevő, valamint a rendőrökre füstgránátot dobó Momentumnak. Az – információink szerint – már a baloldalon is egyre népszerűtlenebb MSZP-s VAMÜSZ igazgató Kránitz Krisztián és Gajda Péter egyik legrégebbi harcostársa, Szujkó Szilvia is kikerült a csapatból, hogy legyen hely a Momentumos képviselőjelölteknek. Gajda Péter rájuk bízná a műemléki jellegű Wekerletelep képviseletét, noha egyik momentumos jelölt sem wekerlei, mindketten a lakótelepen laknak, egyikük ráadásul csupán néhány hónapja.

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.