2021. január 27., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispest a Zöld Sziget Óvodával pályázik

Főoldal>Közélet>Kispest a Zöld Sziget Óvodával pályázik
 
Írta: Szerk.
2015. május 19. 12:19
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatot írt ki települési önkormányzatok számára a gyermekétkeztetés feltételeit javító fejlesztéseket támogatására. Kispest a Zöld Sziget Óvodával pályázik.

A 2015. évi központi költségvetés 1 000 millió forint összegben nyújt segítséget azon önkormányzatok részére, melyek – a tulajdonukban és fenntartásukban működő – óvodai gyermekétkeztetést szolgáló főzőkonyhát, befejező konyhát, melegítő-tálaló konyhát, és kapcsolódó kiszolgáló létesítményt szeretnének bővíteni, fejleszteni vagy akár új létesítményt kialakítani.

 A kerületben sajnos valamennyi óvoda konyhája igen rossz állapotban van, a szakértő a kerület vezetésének azt javasolta, hogy a Mese-vár, a Zöld Ágacska vagy a Zöld Sziget Óvoda konyhájával pályázzanak. Mivel a legjobban a Zöld Sziget Óvoda konyhája szorul rá a felújításra a kerület ezzel az intézményével pályázik a támogatásra. A pályázatokról Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter 2015. július 15-ig hoz döntést.

A Nemzetgazdasági Minisztérium korábban óvodai férőhelybővítésre  is ki pályázatot, melyre a kerület a Mézeskalács Óvodával, a Tarkabarka Óvodával és a Mesevár Óvodával is pályázott. Amennyiben pozitív elbírálásra kerül a pályázat megoldódhat a férőhelyhiány a kerületben.

1 Hozzászólás
1.Gabi2015. május 21., csütörtök 13:20:56
Ez nagyon szép döntés és kezdeményezés, öröm ilyenről hallani!

De Mi a helyzet a balesetveszélyes udvarról, ahol a gyerekeink jelenleg nem tudnak már vagy egy hónapja játsznai, mert minden le van zárva, zsákokkal beborítva és a homokozók leszögelve..... lesz-e valaha változás???

Többen is jeleztük már, hogy aggódunk a gyerekek testi épségéért.
Az óvódai dolgozók előtt pedig le a kalappal, mindent megtesznek, hogy valahogy pótolják az űrt, hogy a gyerekek játszhassanak az udvaron valamit, ha már a beköszöntött hőségben nem tudnak se homokozni, se már kültéri eszközön játszani...... így marad a szaladgálás a betonon, és a folyton sebes-véres térdek, karok......

Sajnos homokozók hiján bizony a fák tövében lévő földet ássák, ami nem túl higiénikus....

Kérjük mindazokat, akik tudnak, segítsenek ezen a helyzeten, hogy a kicsik, az óvodások megfelelő életkörülmények között töltsék azt az időt, amíg a szülő dolgozik és "biztonságban" tudhatja napközben a gyermekeit.

Köszönjük! Köszönöm!
Oldal 1 / 1
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.