2019. december 14., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispest is pályázna az óvodai férőhelybővítésre

Főoldal>Közélet>Kispest is pályázna az óvodai férőhelybővítésre
 
Írta: Szerk.
2015. március 19. 17:48
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Idén 2,5 milliárd forintos keretre pályázhatnak az önkormányzatok óvodai férőhely bővítésre. A tavalyi évben megkezdett óvodabővítési programon Kispest önkormányzata is pályázna; a kerületben több mint 300 férőhely hiányzik a rendszerből.

A Nemzetgazdasági Minisztérium felhívására március 23-ig pályázhatnak az önkormányzatok új óvoda létrehozására, már működő óvoda átalakítására és bővítésre. Kispesten jelenleg is férőhelyhiány van, amelyen az önkormányzat évek óta nem tud változtatni, ezért tervezik, hogy három pályázatot is benyújtanak – tudtuk meg Dódity Gabriellától (Fidesz-KDNP), aki fejlesztési tanácsnokként részt vett a Városházán Vinczek György alpolgármesternél tartott egyeztetésen. Az önkormányzat a Mézeskalács Óvodával, a Tarkabarka Óvodával és a Mesevár Óvodával pályázna, amelyeket egy-egy csoportszobával bővítenének. A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílna a Mézeskalács Óvoda esetében a hiányzó tornaszoba kialakítására is. Az egyeztetésen szó esett arról is, hogy a hosszú távú megoldást az jelentené, ha a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola épületét átalakítanák óvodává, az iskola pedig a Vigadóba költözne. Ennek költsége azonban óvatos becsléssel is legalább 300 millió forintba kerülne, így erre a hamarosan megnyíló uniós pályázatok nyújthatnának segítséget.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.