2018. február 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (48)
· 2017
december (37)
november (44)
október (38)
szeptember (29)
augusztus (22)
július (25)
június (34)
május (30)
 Friss kommentekTwitter
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
2016. április 22. 23:31
Töhötöm Komolyan ettől a ferdítéstől készen vagyok.... A fenyegetés úgy hangzott hogy Portugáliától , Mo. ig nincs senki biztonságban. Egy ...
Kérdezzen Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőtől!
2016. április 10. 00:28
Töhötöm Van egy rendszer. Ha a pályáztatás a módja a felújításnak akkor attól eltérni nem lehetséges. Volt hogy valaki ettől eltért. Pl. tudok ...
Kritikus állapotban van a rendelő lépcsője
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispesti gyerekek is indultak a Sárkányhajó versenyen

Főoldal>Kupa>Kispesti gyerekek is indultak a Sárkányhajó versenyen
 
Írta: Szerk.
2017. június 01. 15:18
Rovat: Kupa
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ragyogó napsütésben szelték a habokat a csapatok az N-Tone Event Sárkányhajó Fesztiválon idén, a Velencei–tavon található sukorói Evezőspályán. A több száz hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élő gyermek és felnőtt csodálatos napot tölthetett el az igen színes programkavalkád mellett. A tavalyi évhez hasonlóan Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő munkatársaival és barátaival önkéntesként részt vett az eseményen, ahol közel hatvan kispesti gyermek is vízre szállhatott.

A nap fénypontja természetesen a sárkányhajózás volt, amelyet a délelőtti órákban mindenki kipróbálhatott. A be- és kiszállást önkéntesek segítették, hiszen a legtöbb evezős fogyatékossággal éli a mindennapjait, többen közülük kerekesszékhez van kötve.

Egy hajóban egyszerre húszan tartózkodnak, ebből kettő embernek az irányítás a feladata. Hátul helyezkedik el a kormányos, elől pedig egy dobos üti az evezési ütemet. Bár a közelgő vihar miatt egy ideig kérdéses volt, hogy a sétaevezés mellett megrendezik-e a versenyfutamot, végül a szervezők úgy döntöttek, hogy egy verseny belefér, így délután fél háromkor rajthoz is álltak a csapatok. 

A Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum csapata igazán ragyogó eredménnyel, a negyedik helyen futott célba a IV. Sárkányhajó Verseny idei hét csapatos mezőnyében. A gyerekek az utolsó pillanatban döntöttek úgy, hogy rajthoz állnak, így egy gyorsan rögtönzött csapattal, és egy kör bemelegítéssel gyönyörű eredményt produkáltak.

A Móra iskola diákjai úgy döntöttek, nem állnak rajthoz, ők inkább a többi izgalmas program mellett tették le voksukat. A délelőtti sétahajókázás után erős és ritka motorokra ültek fel, kabrió autókkal vitték őket körbe a terepen, de aki szerette volna a helyszínen kipróbálhatta az elektromos kisvasutat is. A színpadon pedig egymás után léptek színpadra a javarészt fogyatékossággal élők alkotta művészeti csoportok. Dódity Gabriella lapunknak elmondta: amikor csak tud, önkéntesként jelen van a rendezvényen, és örül, hogy ezúttal 60 kispesti gyermeknek is maradandó élményt tudtak szerezni, olyat, amelyre helyzetükből adódóan sajnos nem feltétlenül biztos, hogy lenne lehetőségük. Dódity Gabriella egyúttal megköszönte dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárnak a rendezvény megszervezéséhez nyújtott segítségét. 

A program mottója: Meríts a szívedből! tökéletesen jellemezte ezt a napot, hiszen mindenki ott segített a másiknak, ahol tudott. A sok, boldog szempár pedig azt jelezte, igenis szükség van ezekre a napokra. 

További képekért kattintson ide

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.