2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispesti lányok sikere az Európa Bajnokságon

Főoldal>Közülünk>Kispesti lányok sikere az Európa Bajnokságon
 
Írta: Szerk.
2018. május 18. 11:05
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Óriási sikert arattak a kispesti Maroshévizi Fitness Iskola tanítványai a Zágrábi Európa Bajnokságon, ahol számos dobogós helyet bezsebeltek. Az első két helyen végzett bajnokok pedig utazhatnak a Milanói Világbajnokságra is. A junior kategória győztese, Frauenberger Pannit pedig meghívták az Arnold Classic 2018. Fitneszbajnokságra.

Hosszú folyamat előzte meg a mostani sikereket. A Zágrábi Európa Bajnokságra ugyanis egy háromfordulós versenyen lehetett kvalifikációt szerezni. Az edzésekről, gyakorlásról már nem is beszélve. A Maroshévizi Fitness Iskola Sportegyesület tagjai közül 21 versenyzőnek sikerült eljutnia a nagy megmérettetésre. A május 10-13-ig tartó Európa bajnokságona legkisebb versenyző 9, a legidősebb pedig 16 éves volt.

 

 

- Amikor a zágrábi televízió interjút készített alányokkal, és megkérdezték, hogy mennyi időt vett igénybe a felkészülés, ők lelkesen csak annyit mondtak: egy hetet. Persze mindannyian tudjuk, hogy egy ilyen nagy esemény évek munkáját öleli fel. Ők inkább az adott produkcióra gondoltak. A begyakorlására. Hiszen a tudás bizony évek múltán látszik, és egy-egy mozdulatsor elsajátítása hosszú folyamat része. Fontos a fizikum, a hozzáállás és a kitartás is! – mondta el lapunknak Maroshévizi Krisztina, az iskola vezetője, aki nagyon büszke a lányokra. Véleménye szerint a fitnesz, a mozgás általában arra ösztönzi a gyerekeket, hogy a téthelyzeteket, vagy akár az iskolai kudarcot jobban kezeljék. Aki kitartó valamilyen mozgásformában, az az életben is visszaköszön, vagyis mindenhol feltalálja majd magát.

 

 

- A saját lányomon, Blatnyák Annán látom nap, mint nap a változást. Tudja, hogy mik a határai, hogyan érhet el dolgokat, és sosem adja fel, kitartó. Persze van fontossági sorrend, hiszen a tanulás az első! Azért akad olyan is, mikor a tánc beelőz egy picit, de mindig figyelnünk kell a megfelelő egyensúlyra. Anna imádja, rajong a színpadért, közben pedig 41 pontosra írta meg a matek felvételit. Emlékszem, volt olyan, amikor az orvos pihenésre intette Annát. Úgy sírt, hogy alig tudtam megvigasztalni, hiszen nem tudott sportolni!

 

Krisztina lapunknak elmesélte azt is, hogy miként zajlik egy ilyen versenyen a válogatás.

- Az első fordulóban 42 induló volt, akik bemutatták a gyakorlatokat, majd a bíró igent vagy nemet mondott rá. Az igen esetében folytatódott tovább a versengés. Jött a középdöntő, ahol már „feleződött” a társaság, és 21 versenyző folytathatta a gyakorlatokat. Ismétbírói döntés következett, majd a következő lépcsőben 12 gyakorlatozójutott tovább. És itt kezdődik az igazán izgalmas rész, hiszen a mostani versenyenebből a 12 versenyzőből hétMaroshévizi lány lett! Ők a gyerek kategória, 8-12 éves korcsoport tagjai - mondta büszkén Krisztina.

 

 

A díjazottak között szerepelt a gyerek korcsoport egyéni indulójaként a döntőbe jutott 10 éves Lukács Kitti, aki Akrobatik Dance kategóriában Európa Bajnok lett. Duo-ban az Angry Birds-ök, Blatnyák Anna és Gulyás Dorina „kismadarak” szintén Európa bajnokok lettek Akrobatic Dance kategóriában. Csapatban pedig szintén a 10 éves korosztályt erősítve, a King Of Afrika 6 fős csapata – akik egyébként szintén Európa Bajnokok lettek –, akik még a vasárnap esti Gálaműsoron is felléphettek.

 

 

A 4 versenynap alatt 40 produkciót választott ki a zsűri. A zágrábi eseményt egy nagyszabású, színes showműsor zárta. A gálaműsoron megannyi felnőtt, a hipp-hopp stílus követői, szólótáncosok és a folklór tematikát képviselők is részt vettek. Külön érdekesség, hogy a gála végén idegenek mentek oda Krisztináékhoz gratulálni, mondván, fantasztikusak voltak!

 

- Úgy alakult, hogy két kis csapatunknak egymás ellen kellett kiállnia egy kategóriában. Így a Macskanők és a King Of Afrika oroszlánjai egyazon díjért küzdöttek. Míg a Macskanők tízen, addig az Oroszlánok hatan vettek részt a versenyen. Bár érdekes, hogy Magyarországon ők formációnak számítanak, itt a versenyen csapatként indulhattak. Végül a Macskanők nagyszerű csapata a dobogós harmadik helyet, a King of Afrika (Blatnyák Anna, Gulyás Dorina, Lukács Kitti, Molnár Tamara, Szilczer Lili)pedig besöpörhette az első helyezést!

 

 

Mint megtudtuk, minden bajnokságon az első két helyezett kvalifikálhatja magát, most épp a rendre következő Milanói Világbajnokságra.

 

- Több kategóriában szerepeltünk. A Juniorok egyéni versenyben képviselték magukat. Ők 12-en indultak és 6-os döntőt rendeztek nekik, amiből büszkén mondhatom, hogy öt Maroshévizi lány volt. Ők a 15-16 éves korosztály. Szóló versenyzők. Elmondhatatlan büszkeség, hogy ilyen fogékony, kitartó és elszánt lányok vesznek körül, akik rajonganak a mozgásért és mosolyogva vágnak bele az újabb kihívásokba – tette hozzá Krisztina.

 

 

Ilyen a 16 éves Frauenberger Panni is, aki május 15-én indul Johannesburgba, az Arnold Classic 2018-ra, ami voltaképp a Fitneszversenyek csúcsa, ha úgy vesszük Olimpiája. Ezt, az Arnold Schwarzenegger nevével futó versenyt minden évben megrendezik. Anno Béres Alexandra isrészt vett rajta. Panni junior kategóriában indul majd (16-23 éves korig van Junior kategória – a szerk.). Mivel Panni idén megnyerte az Európa Bajnokságot és nagyon szépen teljesített, meghívták a 8000 dollár összdíjazású világversenyre. Ennek eredményéről is beszámolunk majd!

 

 

(Fotók: Maroshévi Ftness Iskola Sportegyesület Facebook)

 

 

 

 

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.