2019. december 07., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Könnyítés a kisvállalkozóknak

Főoldal>Közélet>Könnyítés a kisvállalkozóknak
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. június 06. 08:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Önkormányzati ingatlanok bérleti díjtételeit módosította Kispest képviselő-testülete, mely egyrészről a piaci árusítóhelyeket és a piacon fizetendő egyéb díjtételeket érintik, másrészről az önkormányzat üzlethelységeinek bérleti díjait.

 

„Üzlethelyiségek esetében alapvetően új területi beosztást alakítottunk ki a díjzónák meghatározására, és a kiugróan magas díjtételeket drasztikusan, kb. 25 %-kal csökkentettük.” – mondta el lapunknak Ékes Gábor alpolgármester. „Az eddig alkalmazott, 1996-ban kialakult tarifarendszer szemléletében több mint egy évtized alatt semmit sem változott, csak az inflációval emelkedett.” Az új struktúra kialakításakor a szakemberek az elmúlt évek tapasztalatait vették figyelembe. Kimutatható volt, hogy a kerületi üzletek jövedelemtermelő képességéhez mérten a bérleti díjak túlzóak voltak, magasabbak, mint a hasonló színvonalú belvárosi üzleteké. Az önkormányzat azt várja, hogy az üresen álló helyiségekre a módosult tarifarendszerrel magasabb lesz a kereslet, ami a kerület bevételeit növelné. A piaci árusítóhelyek egy része is üresen áll, bevételt nem termel, ami pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy bármilyen fejlesztést megvalósíthasson az önkormányzat a területen.

 

Bár a díjtételek módosulása a már szerződéssel rendelkező bérlőket nem érinti – mivel ők licitálásos eljárás során tettek szert bérleményeikre – azonban a jövőben megpályáztatott üzlethelységek a döntés értelmében már az új tarifarendszer szerint kerülnek licitre.

 

Ékes Gábor alpolgármester:

„A bérleti díjak csökkentése az önkormányzat azon kevés eszközei közé tartozik, amivel támogatni képes a kerületben tartósan megtelepülni szándékozó vállalkozásokat.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.