2021. július 31., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
 Friss kommentekTwitter
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Könnyítés a kisvállalkozóknak

Főoldal>Közélet>Könnyítés a kisvállalkozóknak
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. június 06. 08:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Önkormányzati ingatlanok bérleti díjtételeit módosította Kispest képviselő-testülete, mely egyrészről a piaci árusítóhelyeket és a piacon fizetendő egyéb díjtételeket érintik, másrészről az önkormányzat üzlethelységeinek bérleti díjait.

 

„Üzlethelyiségek esetében alapvetően új területi beosztást alakítottunk ki a díjzónák meghatározására, és a kiugróan magas díjtételeket drasztikusan, kb. 25 %-kal csökkentettük.” – mondta el lapunknak Ékes Gábor alpolgármester. „Az eddig alkalmazott, 1996-ban kialakult tarifarendszer szemléletében több mint egy évtized alatt semmit sem változott, csak az inflációval emelkedett.” Az új struktúra kialakításakor a szakemberek az elmúlt évek tapasztalatait vették figyelembe. Kimutatható volt, hogy a kerületi üzletek jövedelemtermelő képességéhez mérten a bérleti díjak túlzóak voltak, magasabbak, mint a hasonló színvonalú belvárosi üzleteké. Az önkormányzat azt várja, hogy az üresen álló helyiségekre a módosult tarifarendszerrel magasabb lesz a kereslet, ami a kerület bevételeit növelné. A piaci árusítóhelyek egy része is üresen áll, bevételt nem termel, ami pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy bármilyen fejlesztést megvalósíthasson az önkormányzat a területen.

 

Bár a díjtételek módosulása a már szerződéssel rendelkező bérlőket nem érinti – mivel ők licitálásos eljárás során tettek szert bérleményeikre – azonban a jövőben megpályáztatott üzlethelységek a döntés értelmében már az új tarifarendszer szerint kerülnek licitre.

 

Ékes Gábor alpolgármester:

„A bérleti díjak csökkentése az önkormányzat azon kevés eszközei közé tartozik, amivel támogatni képes a kerületben tartósan megtelepülni szándékozó vállalkozásokat.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.