2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kormánytámogatással megújulhat a Gyöngykagyló Óvoda is

Főoldal>Közérdekű>Kormánytámogatással megújulhat a Gyöngykagyló Óvoda is
 
Írta: Szerk.
2019. június 07. 16:01
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kormány újabb, több mint 52 millió forintos támogatásával megújulhat a Gyöngykagyló Óvoda is. Ahogy a kerületben gyakorlatilag mindegyik óvodára és bölcsődére, erre az épületre is nagyon ráfért már a felújítás. Erre Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok hívta fel a figyelmet 60 oldalas anyagában tavaly év elején, amelyben fotókkal illusztrálva mutatta be a hibákat. Azóta számos nevelési intézmény megújult, a Szivárvány óvoda például szintén 30 millió forintos kormánytámogatással szépülhetett meg.
Sok kispesti óvoda és bölcsőde siralmas állapotban van. A Fidesz-KDNP frakció évek óta küzd azért, hogy a baloldali vezetés végre felismerje: nem halogatható tovább a probléma, az önkormányzati fenntartású intézményeket fel kell újítani, korszerűsíteni kell, hogy a kispesti gyerekek méltó környezetben, biztonságban tölthessék a mindennapjaikat.
Az évek alatt szerencsére sikerült elérnie a Fidesz-KDNP frakciónak, hogy az önkormányzati fenntartású nevelési intézményekre költött, korábbi 100 millió forintot megemeljék csaknem 500 millió forintra, így több helyen elindulhatott a felújítás, amelyhez kormányzati támogatás is érkezett. A Szivárvány Óvodára 30 millió forint, a hamarosan megújuló Gyöngykagyló Óvoda munkálataira pedig újabb, több mint 52 milliós kormányzati forrás érkezett.
Tekintse meg galériánkat! 
Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok 2017. második felében járta végig a nevelési intézményeket, és állította össze azt a 60 oldalas anyagát, amelyet Gajda Péter (MSZP) polgármesternek át is adott. Ebben részletesen kifejtette, fotókkal illusztrálva, hogy milyen méltatlan állapotok uralkodnak az óvodák, bölcsődék nagy részében. Volt, ahol nem volt wc-deszka a kicsik illemhelyén, sok helyen beázott az épület, emiatt penészesek, dohosak voltak a falak, a világítás sem volt megfelelő a legtöbb helyen, a burkolat töredezett, a berendezés pedig sok helyen az átadáskori, ’70-es, ’80-as éveket idézte.
– Örülök, hogy végre a baloldali városvezetés is belátta, a nevelési intézmények felújítása nem halogatható tovább. Tarthatatlan, hogy a 21. században a kispesti gyerekek beázott épületekben, balesetveszélyes udvarokon töltsék a mindennapjaikat. Örülök, hogy sok helyen elindult, vagy már meg is valósult a felújítás. És bízom benne, hogy az MSZP-s képviselő, Kránitz Krisztián vezette VAMÜSZ a jövőben a karbantartásra is jobban odafigyel majd, hiszen az, hogy a kicsik illemhelyén nem volt például wc-deszka, nem elsősorban pénz, sokkal inkább odafigyelés kérdése – mondta el lapunknak Dódity Gabriella.
 
Fotók: Facebook 
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.