2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kormányzati támogatással megújult a kispesti sporttelep

Főoldal>Kupa>Kormányzati támogatással megújult a kispesti sporttelep
 
Írta: Szerk.
2019. június 15. 15:26
Rovat: Kupa
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kormány 220 millió forintos támogatásával újulhatott meg és válhatott modern, minden igényt kielégítő méltó sportközponttá a KAC-pálya, amely mostantól Kispest egyik büszkesége és díszpolgára nevét viseli, immár Tichy Lajos Sportcentrum néven várja a kispestieket és a sportolni vágyókat. Nem ez az első jelentős külső, kormányzati vagy fővárosi fejlesztési forrás, amellyel nagy volumenű munkálatok valósultak, vagy valósulnak meg a kerületben.

Újra birtokba vehetik a sportolók és a sportolni vágyó kispestiek kerületünk megújult sporttelepét, amelyet mostantól Tichy Lajos Sportcentrumnak hívnak (korábbi KAC-pálya), de az változatlan, hogy a kispestiek továbbra is ingyenesen használhatják.

 

 

A nagyrészt a Magyar Labdarúgó Szövetség beruházásában, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával, a Budapest Pályaépítési Program 220 milliós, az önkormányzat forrásokkal együtt 350 milliós beruházás keretében kialakítottak egy új műfüves pályát, felújították a futópályát is, átépítették a fejépületet és a dzsúdó-termet, de megújultak az öltözők, a vizesblokk és a világítástechnika is.

 

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) legfontosabb célja az OTP Bozsik-programmal, hogy mind az edzések, mind pedig a mérkőzések nagyobb élményt jelentsenek a gyermekeknek. Az átadón Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője méltatta Kispest büszkeségét, a nemzet bombázóját. Úgy fogalmazott Tichy Lajos, a megújult önkormányzati sporttelep névadója olyan igazi páldakép volt, akire felnézhettek és felnézhetnek a fiatalok. Az ő emlékét őrzi meg az mellszobor is, amelyet felavattak az átadón.

 

 

– Nagyon örülök, hogy egy újabb jelentős fejlesztés valósulhatott meg Kispesten kormányzati támogatással – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok. – Az elmúlt ciklusban közel egymilliárd forintnyi kormányzati és fővárosi forrás érkezett Kispestre, amelyből jelentős fejlesztések valósultak meg. A jövőben is azon dolgozunk, hogy minél több fejlesztési forrást nyerhessen a kerület, hiszen például a Kossuth téri piac megújítására is jelentős támogatásra lehetne pályázni a fővárostól – tette hozzá.

 

 

Jelentős külső források Kispestnek

Közel egy milliárd forint fejlesztési támogatás érkezett a kerületbe a kormánytól vagy a Fővárosi Önkormányzattól az elmúlt években:

 

A kormány 30 millió forintos hozzájárulásával újult meg a Szivárvány Óvoda, de 52 milliós kormányzati támogatással hamarosan megújulhat a Gyöngykagyló Óvoda is. A Magyar Kézilabda Szövetség és a kormányzat Rekortán pálya fejlesztési programjának köszönhetően építették meg mintegy 24,5 millió forintból a Vass Lajos Általános Iskola udvarán a kültéri kézilabdapályát.

 

A Fővárosi Önkormányzat is bőkezű volt a kerülettel: 110 milliós forintos támogatással épül éppen újjá a wekerlei kispiac, és szintén a főváros 100 millió forintos támogatása mellett jelenleg is zajlik az Eötvös utcai KRESZ-park megújítása is. Szintén a kormány szabadidő- és sportpark építési programjának köszönhetően még idén szabadtéri sportpark épül a Csokonai utcában, információink szerint mintegy 18 millió forintból. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 10 millió forinttal járult hozzá az önkormányzati forrásokhoz a KÖKI melletti Kúttói erdő sport- és szabadidőparkká alakításához, amelyet hamarosan birtokba vehetnek a kispestiek.

 

Nemrég pedig bejelentették: 55,7 millió forintos kormányzati támogatást kap Kispest a Vasút utca aszfaltozásához és csapadékvizének elvezetéséhez, a Budapesti útépítési programnak köszönhetően.

 

Korábban 300 millió forintnyi összeg érkezett a Kossuth téri piac és környezetének rehabilitációjára, ebből az összegből a városvezetés döntése alapján nem a piac, hanem annak parkoló része újult meg, vált közösségi térré, és ebből újult meg a Jézus Szíve Plébánia környezete is a kertvárosban.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.