2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kormányzati támogatás útfelújításra

Főoldal>Közérdekű>Kormányzati támogatás útfelújításra
 
Írta: Szerk.
2019. február 11. 12:24
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kormány 55,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt Kispestnek a Vasút utca szilárd útburkolatának megépítésére a fővárosi és agglomerációs földutak felszámolását célzó Budapesti Útépítési Program keretében.

Hamarosan a Vasút utca lakói, és az ott közlekedők is megszabadulnak a portól és sártól, hiszen a kormány 55,7 millió forintos vissza nem térítendő támogatásának köszönhetően szilárd útburkolatot és megfelelő csapadékvíz-elvezetést kap az érintett útszakasz.

 

 

A Budapesti Útépítési Programot azért hozta létre a kormány, hogy 2022-ig minden budapesti és agglomerációs belterületi földút aszfaltburkolatot kapjon.

 

– Az utóbbi években többször is szorgalmaztam az önkormányzatnál a kritikus állapotban lévő Vasút utca rendbetételét, nagyon örülök neki, hogy ez most kormányzati támogatással végre megvalósulhat – mondta lapunknak Vidra Zoltán (Fidesz-KDNP), a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság szakértője, a terület körzetfelelőse.

 

Az örömteli hír azonban az baloldali kerületvezetés egy anomáliájára is ráirányítja a figyelmünket. A legutóbbi testületi ülésen a balliberális képviselők leszavazták a fideszes önkormányzati tanácsnokok, köztük Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok beszámolóját, dacára a Kispestre érkező kormányzati és fővárosi fejlesztési forrásoknak is. Ezekből a támogatásokból újult meg többek között a Szivárvány Óvoda, épül újjá a KAC-pálya, az Eötvös utcai KRESZ-park, épül meg a Csokonai utcai sportpark, és a kormány várhatóan a kúttói erdő rendbetételét is támogatni fogja.

 

– Ebből is látszik, hogy a fejlesztéspolitikai beszámolóm elutasítása vélhetően tisztán politikai, mintsem szakmai okokból történt – mondta lapunknak Dódity Gabriella.

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.