2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Koronavírus, tüdőszűrés, fizikoterápiás kezelések – fontos információk dr. Kumin Mariannától

Főoldal>Közérdekű>Koronavírus, tüdőszűrés, fizikoterápiás kezelések – fontos információk dr. Kumin Mariannától
 
Írta: Szerk.
2021. november 19. 13:32
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A statisztikai adatok igazolják, hogy jelenleg húsz, egy légtérben tartózkodó, tünetmentes egyén között előfordul egy koronavírus-fertőzött, írta közleményében a Kispesti Egészségügyi Intézet főigazgató-főorvosa, dr. Kumin Marianna arra kérve a lakosságot, éljenek az oltás lehetőségével és hordjanak maszkot. Szavai szerint a harmadik, emlékeztető oltás beadása erősen javasolt azt követően, hogy eltelt 4-6 hónap második vakcina beadása után. Az intézmény vezetője egyéb fontos tudnivalókat is összegzett.

„Nagy aggodalomra ad okot a járványhelyzet kedvezőtlen alakulása. A most támadó koronavírus delta variáns sokkal fertőzőbb, mint a korábbiak. Igen veszélyes, főleg az oltatlanokra nézve. Nagyon fontosnak tartom, hogy aki nem élt az oltás lehetőségével eddig, gondolja át újra” – hangsúlyozta közleményében dr. Kumin Marianna. A Kispesti Egészségügyi Intézet főigazgató-főorvosa arról is írt, hogy a világban eddig beadott 7 milliárd oltás után kijelenthető, hogy a felmerült komplikációkért a vírusfertőzés volt a felelős, nem pedig a vakcinák. Az oltás és a maszkviselés a védtelen gyerekek és idősek védelme miatt rendkívül fontos.

 

„Továbbra is mindenkire vonatkozik a maszkviselés szabálya. Statisztikai adatok igazolják, hogy jelenleg húsz, egy légtérben tartózkodó, tünetmentes egyén között előfordul egy koronavírus-fertőzött. Az oltás a súlyos megbetegedéstől, szövődményektől véd. 

 

Az oltott személy is megkaphatja a fertőzést enyhébb mértékben, és tovább is adhatja a vírust. Bizonyított, hogy szabályszerű maszkviseléssel jelentősen csökken egy fertőző környezetben levők megbetegedési aránya. Ezért kérem önöket a védekezési szabályok betartására a negyedik hullám mérséklése és kedvezőtlen következményeinek kivédése céljából!” – írta dr. Kumin Marianna, rámutatva az egyéni felelősségvállalás fontosságára.

 

Közleményében emlékeztetett arra is, hogy a Kispesti Egészségügyi Intézetben folytatódik a harmadik körös oltás, méghozzá heti három alkalommal, az előírt regisztráció, hely- és időpontfoglalás szerint. A harmadik, emlékeztető oltás felvétele erősen javasolt a második beadása után 4-6 hónappal.

 

A közleményben olvasható az is, hogy jogszabályi és financiális okok miatt december 12-től nem lesznek igénybe vehetők a Yamamoto Intézetben a fizikoterápiás, akupunktúrás és neurálterápiás kezelések a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által támogatott módon. „Elismerve a komplementer medicina professzorának, dr. Hegyi Gabriellának kiemelkedő szakmai tudását, azon vagyok, hogy a COVID-járvány lecsengése után találjunk megoldást a további együttműködésre” – írta a Kispesti Egészségügyi Intézet vezetője.

 

Dr. Kumin Marianna hangsúlyozta továbbá azt is, hogy a személyi állomány csökkenése miatt a tüdőgondozó és szűrőállomás munkarendjében változások álltak elő, ezért kéri a betegeket, hogy mindig ellenőrizzék a folyamatosan frissülő heti rendelési időket.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.