2023. február 02., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
augusztus (20)
július (33)
június (41)
május (41)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Közel a teljes foglalkoztatottság Magyarországon!

Főoldal>Közérdekű>Közel a teljes foglalkoztatottság Magyarországon!
 
Írta: Szerk.
2018. január 09. 12:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Soha nem mért mélységbe, 3,8 százalékra süllyedt a munkanélküliség Magyarországon, ami azt jelenti, hogy szinte minden magyar embernek - aki képes és akar dolgozni -, van munkája.

A 2010-es kormányváltás óta mintegy 750 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. Az elmúlt egy évben a hazai munkaerőpiacon 85 ezerrel dolgoztak többen, miközben a közfoglalkoztatottak száma 37 ezerrel, a külföldön dolgozók száma 11 ezerrel csökkent. Döntően a hazai versenyszférában 570 ezer fővel nőtt a létszám.

A munkából élők számának növelését segítették a kormány intézkedései: a hatéves bérnövelési és adócsökkentési megállapodás, a Munkahelyvédelmi akció, az Ifjúsági garancia program, és a munkahelyteremtő beruházások támogatása is.

-          Persze még van az országban munkaerő-tartalék. A jelenleg inaktívakat, a munkanélkülieket, a kisgyerekes anyákat, illetve a nyugdíjasokat is szeretnék minél nagyobb számban támogatni a munkaerőpiacra történő visszatérésben – mondta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki kiemelte: folytatni kell a szakképzési- és felnőttképzési rendszer átalakítását, bővíteni kell a munkaerő-mobilitást ösztönző támogatási programokat. A megváltozott foglalkoztatási helyzetben a munkaadóknak éppúgy át kell gondolniuk, hogyan tudják meglévő munkaerőiket megtartani és kapacitásaikat bővíteni. A képzési rendszereknél sokkal inkább a munkaerőigények alapján kell a programokat, támogatásokat folyósítani, ebben számítanak a munkaadói- és munkavállalói érdekképviseletekre, a duális képzésben partner Magyar Kereskedelmi- és Iparkamarára is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.