2018. december 10., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Közel a teljes foglalkoztatottság Magyarországon!

Főoldal>Közérdekű>Közel a teljes foglalkoztatottság Magyarországon!
 
Írta: Szerk.
2018. január 09. 12:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Soha nem mért mélységbe, 3,8 százalékra süllyedt a munkanélküliség Magyarországon, ami azt jelenti, hogy szinte minden magyar embernek - aki képes és akar dolgozni -, van munkája.

A 2010-es kormányváltás óta mintegy 750 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. Az elmúlt egy évben a hazai munkaerőpiacon 85 ezerrel dolgoztak többen, miközben a közfoglalkoztatottak száma 37 ezerrel, a külföldön dolgozók száma 11 ezerrel csökkent. Döntően a hazai versenyszférában 570 ezer fővel nőtt a létszám.

A munkából élők számának növelését segítették a kormány intézkedései: a hatéves bérnövelési és adócsökkentési megállapodás, a Munkahelyvédelmi akció, az Ifjúsági garancia program, és a munkahelyteremtő beruházások támogatása is.

-          Persze még van az országban munkaerő-tartalék. A jelenleg inaktívakat, a munkanélkülieket, a kisgyerekes anyákat, illetve a nyugdíjasokat is szeretnék minél nagyobb számban támogatni a munkaerőpiacra történő visszatérésben – mondta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki kiemelte: folytatni kell a szakképzési- és felnőttképzési rendszer átalakítását, bővíteni kell a munkaerő-mobilitást ösztönző támogatási programokat. A megváltozott foglalkoztatási helyzetben a munkaadóknak éppúgy át kell gondolniuk, hogyan tudják meglévő munkaerőiket megtartani és kapacitásaikat bővíteni. A képzési rendszereknél sokkal inkább a munkaerőigények alapján kell a programokat, támogatásokat folyósítani, ebben számítanak a munkaadói- és munkavállalói érdekképviseletekre, a duális képzésben partner Magyar Kereskedelmi- és Iparkamarára is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.