2024. június 19., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kránitzot nem érdekelte a gyerekek biztonsága

Főoldal>Közérdekű>Kránitzot nem érdekelte a gyerekek biztonsága
 
Írta: Szerk.
2019. november 27. 12:29
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Élet- és balesetveszélyt jelent a gyermekekre az Árnyas Óvoda Vonás utcai intézményének udvarán lévő idős keleti ostorfa, amelyet mindenképpen ki kell vágni, de két másik fa szintén – állapította meg egy, az aggódó szülők által rendelt szakértői vizsgálat, mivel a vagyonkezelő hosszú ideje csak ígérgette a fa megvizsgálását. Közösségi oldalán a szocialista polgármester pedig a „zöldekre” fogva próbálta elviccelni a helyzetet. A három balesetveszélyes fából egyet hamarosan kivágnak, a gyerekek elő addig el van zárva az udvar.

A korrupciós botrányban érintett Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő eddig nem nagyon serénykedett az életveszélyes fa kivágása miatt

 

Lapunk is beszámolt már az Árnyas Óvoda Vonás utcai intézményének udvarán lévő keleti ostorfáról, amelyet az általunk megkérdezett erdőmérnök is életveszélyesnek nyilvánított. A játszóudvar közepén álló fát a korrupciós botrányba keveredett, a Lackner-féle hangfelvételeken csak „Miszter 40 százalékként” emlegetett Kránitz Krisztián vezette vagyonkelező (VAMÜSZ) hónapokig nem vizsgáltatta meg, hiába kérték rá hosszú ideje az aggódó szülők. Ezért – vélhetően megelégelve a folyamatos ígérgetést – saját maguk intézkedtek, és felkértek egy minősített favizsgálót, hogy állapítsa meg, mit lehet, mit kell tenni azzal az ostorfával, amelynek a tövétől a tetejéig ijesztő, mély repedések futnak végig és a törzse elgombásodott.

 

A fa extrém biztonsági kockázatot jelent, amely állapota kertészeti beavatkozással nem javítható, jelenlegi állapotában élet- és balesetveszélyes, ezért ki kell vágni – derül ki a szakértői jelentésből. Ebben azt is megtudtuk, hogy az udvaron több, hasonlóan veszélyes állapotú, visszacsonkolt fa található, amelyek szakaszos cseréje és pótlása nem elodázható. A súlyos tízmilliókat érő munkálatoknál láthatósan sokkal jobban sürgő-forgó, beszédesen „Miszter 40 százalékként” emlegetett Kránitz Krisztián és a vagyonkezelő mégsem csinált semmit, csak ígérgette a szülőknek, hogy megrendeli a fa bevizsgálását.

 

Gajda a „zöldek” miatt nem lépett?

Az egyik felháborodott szülő a szocialista polgármester közösségi oldalán szóvá tette, hogy miután a vagyonkezelő két hónapig nem vizsgáltatta meg a fákat, a szülők által hívott szakértő három fát is életveszélyesnek nyilvánított. Arra a kérdésre, hogy az önkormányzat mikor vágatja végre ki az életveszélyes fákat, Gajda Péter azt válaszolta, hogy az „illetékesek tájékoztatása szerint pénteken. Utána várjuk a zöldek tiltakozását.” Úgy tűnik, a Lackner-féle botrányban szintén érintett Gajda Péter ily módon próbálja elviccelni azt, hogy a városvezetés és a vagyonkezelő oda nem figyelése miatt hónapokon keresztül életveszélyben voltak a gyerekek.

 

A ciklus második testületi ülésén Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP) hívta fel a városvezetés figyelmét, hogy a vagyonkezelő hónapok óta csak hitegette a szülőket, és nem végezte el azt a vizsgálatot ennyi idő alatt, amelyet a szülők közösen, bevonva az akkreditált szakértőt, néhány nap alatt elintéztek. Az aggódó szülők egyébként az évi közmeghallgatáson is kifejezték aggályukat, hogy a vagyonkezelő nemtörődömsége miatt hónapokig életveszélyes udvaron játszottak a gyermekeik. Gajda Péter (MSZP) elmondta, hogy néhány napon belül a három balesetveszélyes fa egyikét kivágják.

 

Belső vizsgálat elrendeléséről beszél Gajda Péter a testületi ülésen annak kapcsán, hogy mi tartott ennyi ideig a vagyonkezelőnek. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) szerint azonban nincs szükség belső vizsgálatra, Kránitz Krisztián ugyanis két hónapig nem törődött a gyermekek biztonságával és nem gondoskodott a fa kivágásáról.

 

Használhatatlanok a „felújított” játékok


A vagyonkezelő szerint az óvoda új csúszdát kapott. Ám az használhatatlan, le van zárva

 

Ám nem csak ez jelent problémát a gyermekintézmény udvarán: több játszóeszköz szintén hosszú hónapok óta használhatatlan, noha a Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő néhányat – úgy, ahogy – megcsináltatott.

 

A „új” csúszda egyik oldala nincs rögzítve, egyszerűen lifeg. A másik képen pedig megtekinthetik azt a már „felújított” hintát, amelynek csak az állványa került vissza, így a gyerekek nem tudják használni. A szülői munkaközösség egyik tagja ezzel az üggyel kapcsolatban is régóta foglalkozik, több levélben kérte Gajda Péter (MSZP) polgármestert, hogy a városvezetés, illetve a vagyonkezelő tegyen valamit az udvaron található áldatlan állapotok ellen. Eddig úgy tűnik, hiába…

 

Egyébként a szülők arra is panaszkodtak, hogy a felújítás után más játékok sem lettek megfelelő állapotúak, a faelemek például nincsenek jól megcsiszolva, durva, érdes felületűek maradtak. Emellett a vagyonkezelő munkásait is érte kritika: a szülők szerint az udvaron eldobálták az alkoholos dobozokat, kiöntötték a festéket és a szennyezett vizet. Kíváncsiak lennénk, hogy ezek után ki az a műszaki ellenőr, aki átvette az így „felújított” játszóudvart…

 

A vagyonkezelő hanyagsága

A szülők szerették volna elérni, hogy megszűnjön a folyamatos por felverődés az óvoda udvarán, ahol a gyermekeik játszanak, ezért több évvel ezelőtt közösen vásároltak annyi biztonságos gumitéglát, amellyel az egész udvart be lehetett volna vonni. A Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő évek óta nem tette le ezeket. A gumitéglák, amelyek mindmáig ott állnak az óvoda udvarán ennyi idő alatt gyakorlatilag tönkrementek, a szülőnek maga az önkormányzat írta levélben, hogy azokat már nem is lehet lerakni. Érdekes, a várakozás során korábban a szülők felajánlották, hogy ők gondoskodnak a gumitéglák elhelyezéséről is, de az önkormányzat különböző uniós szabályokra és szakszerűségre hivatkozva nem engedélyezte azt – tudtuk meg a szülői munkaközösség tagjától.

 

Pedig a már meglévő burkolat lerakása nem igényelt volna komolyabb anyagi ráfordítást, mint az ovi-sport pályák, amelyeket a baloldali városvezetés pénzhiányra hivatkozva tagadott meg a kispesti gyermekektől.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.