2024. június 14., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kubatov: Kormányváltás esetén nem lesz Fradiváros

Főoldal>Közérdekű>Kubatov: Kormányváltás esetén nem lesz Fradiváros
 
Írta: Szerk.
2022. január 20. 09:39
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Fradivárosnak nincs példája Európában. Úgy számolunk, hogy 2023 tavaszán lehet megindítani az építkezést, és 2026 végére végzünk. Persze ez az egész döntően függ a választásoktól – hangsúlyozta az Erzsébeti Naplónak adott interjújában Fradi elnöke. Kubatov Gábor emlékeztetett: amikor a baloldal volt hatalmon, az a Fradira mindig bajt hozott.

– Hogyan értékeli a férfi labdarúgócsapat 2021-es évét?

– Tavaly sorozatban harmadszor lettünk bajnokok, és három egymást követő évben jutottunk be egy nemzetközi kupasorozat csoportkörébe. Most télen is az élen állunk a hazai bajnokságban, és mindezt úgy értük el, hogy nem mi vagyunk a legnagyobb költségvetésű NB I-es klub. Innen nagyon nehéz látványosat ugrani vagy látványosat fejlődni. A bajnokság megnyerése például sokaknak ma már természetesnek tűnik, de ez nem így van. Minden bajnoki címért meg kell szenvedni, ahogy minden csoportkörbe jutásért is.

 

– December közepén edzőváltás történt a csapatnál...

– El kell ismernem, Peter Stöger az én hibám. Nagyon szerettem volna Nyugat-Európához tartozni, azt akartam, hogy jöjjön hozzánk egy olyan szakember, aki már vezetett nyugat-európai élmezőnybe tartozó klubot. Fantasztikus intellektus, kiváló edző, aki mindent tud a labdarúgásról, de nem a keretünkhöz való. Tíz év után megint tanultam valamit: az edző kiválasztásánál nemcsak a szaktudást kell nézni, hanem azt is, hogy milyen a keret. Úgy látom, a miénk az ilyen finom embereket nem respektálja.

Sztanyiszlav Csercseszovval nehéz volt a megállapodás, de lássuk be, őt 2018-ban a világ tíz legjobb edzője között tartották számon. Öttagú stábot hozott magával, orvost, erőnléti szakembereket, segédedzőt, és költségei Rebrovéhoz hasonlítanak. De ha mi egyszer szeretnénk igazán komoly eredményeket elérni, márpedig szeretnénk, akkor szükségünk van egy ilyen edzőre.

 

– Mi a cél?

– Hogy tovább felfejlődjünk Európában, erősebbek legyünk a Dinamo Zagrebnél, a Slavia Prahanál vagy a Partizan Belgradnál. Ha ez megtörténik, akkor lesz esélye a Ferencvárosnak továbbmenni, mert akkor már olyan nemzetközi meccseket játszunk, olyan brand leszünk, hogy külföldről, keletről vagy akár Dél-Amerikából nagyon sok játékost tudunk idehozni és integrálni a csapatba, majd továbbküldeni őket. Akkor is ez a célunk, amikor egyes túlfizetett kollégák a csapatban azt gondolják, hogy a klub fölött állnak, akkor is, amikor járvány van, és akkor is, amikor teljesen átalakulóban van a piac.

 

– Mi a helyzet az utánpótlással?

– Az volt a koncepciónk, hogy indítsunk ismét csapatot az NB III-ban, 16-18 éves fiatalokkal. Nagyon sokat fejlődtek a felnőttek között, így történt meg, hogy a tavalyi csapatból hat-hét gyereket NB II-es csapatoknak kölcsön tudtunk adni. Azt gondoljuk, a Ferencvárosban az utánpótlásból úgy vezet az út, hogy megmutatják tehetségüket az NB II-ben, és utána játszhatnak majd az NB I-ben is. Persze az nem elég, ha mi akarjuk, hogy ők jó futballisták legyenek. Nem elég, hogy jó pályát és fantasztikus felszerelést adunk nekik. Nem elég, hogy megszerveztük, hogy minden meccsüket fényképezzük és a fotók a lefújás után ott vannak a postafiókjukban. Hanem ezt nekik is kell akarni. Három példát hadd mondjak. David Beckham minden edzés után levette a cipőjét, és mezítláb 50 szabadrúgást rúgott, hogy jól érezze a labdát. Ronaldinho a bátyjával minden edzés után ötszázszor passzolta a levegőben a labdát, és ha az 470-nél leesett, kezdték elölről, addig nem fejezték be a tréninget, amíg nem sikerült. Cristiano Ronaldo hasizma nem tetovált, hanem valódi, 37 éves, és még mindig a világ tetején futballozik, azért, mert nagyon akarja. Persze a legkönnyebb, ha valaki azt mondja: én úgysem férek be. Akarni kell, hogy beférjen, úgy étkezni, úgy pihenni, minden idegszálával ezen gondolkodni.

 

– Hol tart a Fradiváros beruházás?

– A Fradivárosnak nincs példája Európában. Minden szabályt betartva haladunk előre. Másfél év alatt sikerült az engedélyeztetést elintézni a bontáshoz. A terep már elő van készítve, elkészültek a koncepcióvázlatok, kiírtuk a tervezői közbeszerzést, az összes szakosztállyal egyeztettünk az öltözőmérettől az eszközökig mindent. Úgy számolunk, hogy 2023 tavaszán lehet megindítani az építkezést, és 2026 végére végzünk. Persze ez az egész döntően függ a választásoktól, mert abban egészen biztosak lehetünk, hogy ha itt kormányváltás lesz, a Fradiváros nem fog megépülni. Amikor a baloldal volt hatalmon, az a Fradira mindig bajt hozott. A Fradivárossal az a célunk, hogy Európa vezető klubja legyünk. Az én fejemben az van, hogy 2026 végére 4 csapatunk játszik a Bajnokok Ligájában: a férfi és a női labdarúgás, a kézilabda és a vízilabda.

 

forrás: Erzsébeti Napló

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.