2024. május 27., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ma kell dönteni az iskolakezdésről

Főoldal>Közérdekű>Ma kell dönteni az iskolakezdésről
 
Írta: Pászti András
2013. április 09. 09:44
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Már csak pár óráig lehet dönteni arról, melyik kerületi iskolában szeretnék a kispesti gyerekek megkezdeni az első osztályt szeptembertől. Aki az utolsó pillanatra hagyta a döntést, annak érdemes tájékozódni az egyes iskolák erősségeiről.

A gyerek első iskolájának kiválasztása felelős döntés, főleg annak fényében, hogy a kerületben működő 12 általános iskolában más és más képességek, tantárgyak emelt szintű oktatására helyezik a hangsúlyt. Az egyik iskolában a sportolás, a másikban az ének-zene kap kiemelt szerepet, de arról is érdemes tájékozódni, hogy melyik idegen nyelvre szakosodott egy adott intézmény.

 

A kisiskolások egyik első próbatétele az olvasás elsajátítása, de erre is különböző módszereket kínálnak az iskolák. Egyes iskolákban speciális osztályok is működnek, ahol a pedagógusok a beszédkészség fejlesztésével vagy a hiperaktív gyerekek segítésével is foglalkoznak. Az sem mindegy, hogy mennyit kell utazni az iskolához, de az is fontos kérdés, hogy mekkora a tornaterem, és milyen felszereltséggel rendelkezik az intézmény.

 

Mindehhez komoly segítséget jelent az önkormányzat Kispesti Kopogtató című kiadványa, ami az interneten is elérhető, de feltétlenül érdemes kikérni az óvodai pedagógusok véleményét is. A beiratkozásra már csak ma 18 óráig van lehetőség az iskolákban, ahová a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímigazolványt, továbbá az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás eredeti példányát is vigyék magukkal!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.