2022. május 27., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Már 73 százalék felett a foglalkoztatottság

Főoldal>Közérdekű>Már 73 százalék felett a foglalkoztatottság
 
Írta: Szerk.
2017. december 07. 16:02
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Míg 2010-ben a Magyarországon foglalkoztatottak száma nem érte el a 3,8 milliót, addig jelenleg 4,45 millió a foglalkoztatottak száma hazánkban. A szakemberek szerint belátható időn belül akár 75 százalékos is lehet a munkát vállaló 20-64 év közöttiek aránya. Ezzel pedig sikerül elérni az Európai Unió által 2020-ra kitűzött célt a korosztály foglalkoztatási arányát tekintve.

Ezekkel a mutatókkal megelőzi Magyarország az Európai Unió 70-71 százalékos átlagát, köszönhetően annak, hogy az utóbbi időben több mint 700 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta: Magyarországon "a segély helyett munkát" alapelvet kell érvényesíteni. Aki akar és tud, az dolgozhasson, találjon munkát. Ezen elv alkalmazásának pedig már megvannak az első eredményei, hiszen soha annyian nem dolgoztak Magyarországon, mint most – tette hozzá az államtitkár.

Ismert, hogy 2010-ben – amikor a jelenlegi kormány hivatalba lépett – az egyik legsúlyosabb probléma a munkanélküliség volt. Akkor mintegy 500 ezren jelentkeztek segélyért. Az e területen hozott célzott intézkedéseknek köszönhetően Magyarország foglalkoztatási mutatói ma már jobbak az uniós átlagnál.

Az egyik legfontosabb intézkedés a munkahelyvédelmi akció volt, amely több mint 900 ezer ember foglalkoztatásához nyújtott segítséget, és amelyet a baloldali pártok - a DK, az LMP és az MSZP - nem szavaztak meg. A munkahelyvédelmi akció a munkahelyek megtartásában segít, és a munkába állást támogatja. Ennek köszönhetően a munkaadóknál mintegy 580 milliárd forint maradt a kedvezmények miatt. Emellett az ifjúsági garancia szintén jelentős program, hiszen azon fiatalok foglalkoztatását segíti, akik koruknál fogva sokszor tapasztalatlanságuk, illetve végzettség hiánya miatt nem kapnak munkát. Ez a program mintegy 60 ezer fiatal elhelyezkedést segítette, jelenleg is 20 ezren vesznek részt képzésben.

Dömötör Csaba kitért arra is, hogy a közmunka-program is beváltotta a hozzáfűzött reményeket: olyan embereknek biztosított munkalehetőséget, akik korábban nem jutottak munkához a munkaerő-piacon. Jó eredménynek minősítette azt is, hogy azóta sokan már a piaci szférában is el tudtak helyezkedni és, hogy a felére csökkent azon gyermekek száma, aki teljesen munkanélküli családban élnek.

Egy másik jelentős program a 25 év feletti, általában tartós munkanélküliek elhelyezkedését segíti. Ennek keretösszege több mint 200 milliárd forint. Jelenleg mintegy 60 ezer embert támogatnak a program révén. A képzésbe bevont emberek száma mintegy 30 ezer.

Az intézkedéseknek köszönhetően a munkanélküliségi ráta Magyarországon most 4 százalékos, ami a rendszerváltozás óta a legalacsonyabb, és nem mellékesen uniós összevetésben is igen kedvező.

 

Forrás: kormany.hu, MTI, NGM

Fotó: pixabay.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.