2021. január 27., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Már Kispesten is elvégzik az MR és CT vizsgálatokat

Főoldal>Közélet>Már Kispesten is elvégzik az MR és CT vizsgálatokat
 
Írta: Szerk.
2021. január 12. 16:05
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kormány tavaly közel egy milliárd forint egészségügyi fejlesztésre költhető támogatást ítélt oda Kispestnek, részben ennek is köszönhető, hogy már fogad betegeket az új diagnosztikai központ. Az Egészséges Budapest Program által elnyert összegből hamarosan egy kardiometabolikus centrum is kiépül kerületünkben.

Tavaly év vége óta működik az új diagnosztikai központ a Kispesti Egészségügyi Intézetben, amelyben két MR és egy CT berendezés segíti a betegségek gyors felderítését. A központban mintegy húsz szakember reggel hét órától este tíz óráig fogadja a pácienseket, előreláthatólag egy MR-gép naponta, vizsgálattípustól függően 35-40, míg a CT-gép 50-60 vizsgálatot végezhet el. A koronavírus-járvánnyal összefüggő óvintézkedések miatt az udvaron kell várakozni a beutaló köteles, ám térítésmentes vizsgálatra.

 

A diagnosztikai központot a gyermekrendelők és védőnők korábbi helyén alakították ki, a háziorvosi ellátás új, felújított és korszerű helyiségbe költözik a Csokonai utcába. Amíg az átalakítás tart addig a gyermekorvosi ellátást és a védőnői szolgálatot a Forrásházban vehetik igénybe a családok.

 

Tavaly a magyar kormány az Egészséges Budapest Program pályázatán keresztül 931 millió forint támogatást ítélt meg a Kispest lakosok részére. Az első lépés 57 millió forintos, szintén állami forrásból már meg is valósult: a laboratóriumi részleg a második emeletről a földszintre költözött. Eközben zajlik az új gyermekorvosi rendelő kialakítása is a Csokonai utcában, továbbá hamarosan a cukorbetegséggel élő páciensek számára egy új, széles szakmai portfólióval működő kardiometabolikus centrum is kiépül, amely tovább javítja majd a kispestiek egészségügyi ellátását. Továbbá megvalósulhat az egynapos sebészeti ellátás rendszere is.

 

A kormány további, Egészséges Budapest Programból származó, közel egymilliárd forintos támogatásából az egynapos sebészet kialakítása mellett eszközfejlesztések is megvalósulnak, így még színvonalasabb ellátást biztosítva a kispestieknek – mondta korábban lapunknak Dódity Gabriella. A Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő az előző ciklusban fejlesztéspolitikai tanácsnokként sokat tett azért, hogy Kispest részesülhessen az EBP támogatásból. Emlékezetes, korábban a baloldali városvezetés a kormányzati igényfelmérő kitöltése során jelezte, hogy rendelkezésre áll a forrás az Egészségügyi Intézet homlokzatának felújításához. Ebből pedig azt lehetett kiolvasni, hogy a kispesti intézmény esetében a kerületnek nincs szüksége a kormányzat támogatására. Ennek eredményeként Kispest szinte egyedüliként nem kért eredetileg forrást.

 

Tavaly tízmilliárd forintot költött a kormány a budapesti önkormányzatok által működtetett egészségügyi intézmények fejlesztésére, összességében 2017-2020 között 27,15 milliárd forintot adott át a kormány a fővárosi és Pest megyei egészségügyi alapellátás és járóbeteg-szakellátás fejlesztésére.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.