2019. szeptember 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Már százezreknek segített a csok

Főoldal>Közérdekű>Már százezreknek segített a csok
 
Írta: Szerk.
2019. február 04. 10:59
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Bevezetése óta mintegy 95 ezer családnak, tehát körülbelül 400 ezer embernek segített a csok az otthonteremtésben. A családtámogatások, azon belül a csok-hoz tartozó kedvezményes hitel bővítése miatt tovább növekedhet az igénybe vevő családok száma.

A tavalyi évben csaknem 35 ezer, 2015-ös bevezetése óta pedig már mintegy 95 ezer családot segített a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), amely körülbelül négyszázezer embert jelent.

 

A magyar emberek saját tulajdonú házban, vagy lakásban szeretnek élni, ezért a kormány egyik célja a csokkal, hogy segítsen fiatal pároknak abban, hogy saját otthonban vállalhassanak gyermeket. Az intézkedés kedvező hatása a demográfiai folyamatokra egyértelmű: a támogatásban részesülő családok 230 ezer gyermeket nevelnek, valamint további 45 ezer gyermeket vállaltak.

 

A csok emellett segíti az országon belüli mobilitást, de a falusi csoknak, amelyet az ötezer fő alatti településeken lehet majd igénybe venni, vidéki megtartó szerepe is van.

 

Az elmúlt négy évben összesen 274 milliárd forintot használhattak fel a csok keretében a családok otthonteremtésre. A kormány az utóbbi időszakban azonban több területen is szélesítette a családtámogatási rendszert, így tavaly évvégétől bővültek a csok-hoz tartozó hitellehetőségek: immár a kétgyermekes családok is 10 millió forintos kedvezményes kamatozású hitelt vehetnek igénybe, míg a háromgyermekesek 15 milliót. Emellett a gyed maximuma 208 ezer forintra emelkedett, ez a kétszerese a 2010-es összegnek. Tavaly duplájára nőtt a hallgatói, diplomás gyed időtartama is, így már két évig vehetik igénybe az egyetemen tanulók, illetve friss diplomások ezt a juttatást.

 

Mivel idén a családok még kedvezőbb feltételekkel vehetik igénybe a támogatást, 2019-ben a büdzséből 242 milliárd forint használható fel a csokra, ezért a kormány arra számít, hogy továbbra is bővülni fog a csokot igénylő családok száma.

 

A csok gazdaságélénkítő hatása is elvitathatatlan: folyamatosan emelkedik az új lakások száma, hiszen 2018. első háromnegyed évében 30 százalékos növekedés volt a 2017. év azonos időszakához képest, és a teljes ingatlanforgalom 6-7 százalékkal bővült.

 

A családvédelmi nemzeti konzultáció eredményeit kiértékelve a kormány további családtámogató intézkedéseit Orbán Viktor miniszterelnök a február 10-ei évértékelőjén ismerteti majd.

 

Forrás: MTI
Főkép: kormany.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.