2023. június 05., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (2)
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Már százezreknek segített a csok

Főoldal>Közérdekű>Már százezreknek segített a csok
 
Írta: Szerk.
2019. február 04. 10:59
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Bevezetése óta mintegy 95 ezer családnak, tehát körülbelül 400 ezer embernek segített a csok az otthonteremtésben. A családtámogatások, azon belül a csok-hoz tartozó kedvezményes hitel bővítése miatt tovább növekedhet az igénybe vevő családok száma.

A tavalyi évben csaknem 35 ezer, 2015-ös bevezetése óta pedig már mintegy 95 ezer családot segített a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), amely körülbelül négyszázezer embert jelent.

 

A magyar emberek saját tulajdonú házban, vagy lakásban szeretnek élni, ezért a kormány egyik célja a csokkal, hogy segítsen fiatal pároknak abban, hogy saját otthonban vállalhassanak gyermeket. Az intézkedés kedvező hatása a demográfiai folyamatokra egyértelmű: a támogatásban részesülő családok 230 ezer gyermeket nevelnek, valamint további 45 ezer gyermeket vállaltak.

 

A csok emellett segíti az országon belüli mobilitást, de a falusi csoknak, amelyet az ötezer fő alatti településeken lehet majd igénybe venni, vidéki megtartó szerepe is van.

 

Az elmúlt négy évben összesen 274 milliárd forintot használhattak fel a csok keretében a családok otthonteremtésre. A kormány az utóbbi időszakban azonban több területen is szélesítette a családtámogatási rendszert, így tavaly évvégétől bővültek a csok-hoz tartozó hitellehetőségek: immár a kétgyermekes családok is 10 millió forintos kedvezményes kamatozású hitelt vehetnek igénybe, míg a háromgyermekesek 15 milliót. Emellett a gyed maximuma 208 ezer forintra emelkedett, ez a kétszerese a 2010-es összegnek. Tavaly duplájára nőtt a hallgatói, diplomás gyed időtartama is, így már két évig vehetik igénybe az egyetemen tanulók, illetve friss diplomások ezt a juttatást.

 

Mivel idén a családok még kedvezőbb feltételekkel vehetik igénybe a támogatást, 2019-ben a büdzséből 242 milliárd forint használható fel a csokra, ezért a kormány arra számít, hogy továbbra is bővülni fog a csokot igénylő családok száma.

 

A csok gazdaságélénkítő hatása is elvitathatatlan: folyamatosan emelkedik az új lakások száma, hiszen 2018. első háromnegyed évében 30 százalékos növekedés volt a 2017. év azonos időszakához képest, és a teljes ingatlanforgalom 6-7 százalékkal bővült.

 

A családvédelmi nemzeti konzultáció eredményeit kiértékelve a kormány további családtámogató intézkedéseit Orbán Viktor miniszterelnök a február 10-ei évértékelőjén ismerteti majd.

 

Forrás: MTI
Főkép: kormany.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.