2021. október 17., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mária Magdolna napja

Főoldal>Kultúra>Mária Magdolna napja
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. július 22. 12:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Július 22-én Mária Magdolnát ünnepeljük. Ez alkalomból mesélt nekünk róla Tercsi Zoltán esperes, a Wekerletelepi Munkás Szent József Plébánia plébánosa.

Július 22-én Mária Magdolnára emlékezünk, akit Jézus megszabadított bűneitől. Ez a bibliai történet szerint elsősorban lelki gyógyulást jelenthetett. A megváltó iránti háláját Mária Magdolna igyekezett utána egész életében kifejezni. Ez indította őt arra, hogy húsvét vasárnap keresse a halott Krisztust. De Jézus ekkor már föltámadt, és Mária Magdolna a feltámadás örömhírével tért vissza az apostolokhoz. A történet arra a fontos feladatra mutat rá, hogy minden ember hitére szüksége van az egész közösségnek. Mindannyiunk hite, Jézus iránti szeretete erősíti a másik ember és az egész egyház hitét is. Mária Magdolna ünnepének ez a fő mondanivalója.

 

A magyar néphagyományban ezen a napon annak emlékéül, hogy Mária Magdolna dús hajával Krisztus lábát törülgette, szokás volt a kislányok hajából egy keveset levágni, hogy még hosszabbra nőjön. Időjárásjósló hiedelem is kapcsolódott hozzá, úgy hitték, ezen a napon esnie kell az esőnek, mert Mária Magdolna siratja a bűneit.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.