2020. július 11., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Még kész sincs, de már sokan használják a Kúttói erdőt

Főoldal>Közérdekű>Még kész sincs, de már sokan használják a Kúttói erdőt
 
Írta: Szerk.
2019. augusztus 06. 08:50
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kutyafuttató és az erdei játszótér elemeit is elhelyezték már a Gyorsforgalmi út melletti, látványosan megújuló Kúttói erdőben. A park végleges tervének kialakításához Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok és Vidra Zoltán, az önkormányzat sport bizottságának tagja a lakók véleményét is kikérte. A munkálatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma 10 millió forinttal támogatja.

Néhány kihelyezett eszköz már most használható a KÖKI melletti Kúttói erdőben, ahol a kispesti Fidesz-KDNP kezdeményezésére sport- és szabadidőparkot alakít ki a tulajdonos Pilisi Parkerdő Zrt. Az első tervek 30 millió forintba kerültek volna, de az önkormányzat csak 20 millió forintot biztosított a fejlesztésre, ezért jó néhány eszközt el kellett hagyni a tervezés során. Mivel azonban Dódity Gabriella közbenjárására az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkársága további 10 millió forinttal támogatta a munkálatokat, így az eredeti, bővebb tartalmú tervek szerint épül át a park. A kutyafuttatót és az erdei játszótér elemei közül többet is kihelyeztek már, épül a futópálya és a gyalogúthálózat, de lesz tollaslabda pálya, pingpong asztal és sporteszközök is.

 

 

– Az előző ciklusban képviselőként is szorgalmaztam, hogy visszakapják az erdőt a Felső-Kispestek, de akkor a terület rendezését nem tartotta fontosnak a baloldali városvezetés. Most az itt élők legnagyobb örömére sikerrel jártunk, jó látni, hogy még kész sincs a park, de már most sokan használják a korábban hajléktalanok által lakott, elhanyagolt területet – mondta lapunknak Vidra Zoltán, aki maga is régóta lobbizott a terület felújításáért. – Gyermekkoromban sok időt eltöltöttem ezen a területen és remélem, hogy a hamarosan elkészülő park ugyanolyan szép emlékeket szerez majd a mai gyermekeknek és minden kispestinek, mint amilyeneket magam is őrzök – tette hozzá Vidra Zoltán.

 

Kezdeményezték a zajvédőfal építését

Mivel a kormány megkezdte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi út felújításának tervezését, Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok levélben kérte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t, hogy az ott élők életminősége érdekében tervezzenek zajvédő falat az út mellé. Egyúttal arra is felhívta a figyelmet, a Gyorsforgalmi út felújításának tervezésekor vizsgálják meg a rettentően nagy forgalmi terhelésű Derkovits utca tehermentesítésének lehetőségeit is, amelyről korábban személyesen is egyeztettek a Budapesti Közlekedési Központ vezetőségével is.

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.