2020. szeptember 30., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
december (12)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megfúrják a wekerlei gyermekrendelőt?

Főoldal>Közélet>Megfúrják a wekerlei gyermekrendelőt?
 
Írta: Szerk.
2015. március 23. 15:08
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Mégsem építene gyermekorvosi rendelőt az önkormányzat Wekerlén – erre Gajda Péter polgármester egy lakossági kérdésre válaszolva utalt a decemberi közmeghallgatáson. Pedig a rendelőről még az előző ciklusban döntött az akkori fideszes többségű testület, most azonban ejtené a projektet a szocialista vezetés. Talán sokan még emlékeznek rá, hogy korábban Gajda polgármesteri ígéretei között is szerepelt a rendelő megépítése.
Másodszor is meghiúsulhat a tizenkétezer lakosú Wekerletelepen egy új gyermekorvosi rendelő építése. Ezesetben az itt élő családoknak továbbra is a lakótelepre kell járniuk az ellátásért, pedig a wekerlei családok régóta szeretnének egy közelebbi gyermekrendelőt, többször aláírásokat is gyűjtöttek ennek érdekében. 
 
Ezt korábban pártállástól függetlenül támogatták a képviselők, sőt a projektet most leállítani készülő MSZP-s polgármester is. 2006 után el is indította a beruházást, akkori állítása szerint ugrásra készen álltak a Kós Károly térre tervezett rendelő kialakítására, de az érintett társasház lakóközössége megakasztotta a folyamatot.
2010-ben a Fidesz-KDNP szerzett többséget a képviselő-testületben, a kormánypárti városatyák ekkor a Bercsényi utcai egykori SZDSZ iroda épületében alakították volna ki a gyermekrendelőt. 2014-re ismét elstartolhatott volna az építkezés, hiszen a képviselő-testületi határozat, a szükséges pénz, a tervek és az engedélyek egyaránt rendelkezésre álltak. A környéken élők több száz aláírást is gyűjtöttek, hogy mielőbb kezdődjön el a beruházás. Tavaly azonban furcsamód épp Gajda Péter akadályozta meg az építkezést, hiszen már csak az ő aláírása hiányzott a közbeszerzés kiírására.
 
Ezért lenne jó
 
A lakótelepen található Berzsenyi utcai rendelő igen rossz állapotú, nemcsak lehangoló, zsúfolt, de be is ázik. Felújítása régóta időszerű. Ráadásul – mivel öt praxis osztozik az itteni rendelőkön – a szolgáltatás színvonalának javítására is korlátozottak a lehetőségek. Pedig a  wekerlei rendelő megvalósulásával olyan alapvető betegbarát intézkedéseket vezethetnének be, mint például az előzetes időpont-egyeztetés, amire a Berzsenyi utcában nincs lehetőség.  A két orvos mellé a wekerleiket ellátó két védőnő is az új helyre költözhetne. A wekerlei rendelő létrehozásával várhatóan csökkenne a zsúfoltság a Berzsenyiben, vagyis ezzel párhuzamosan ott is számos pozitív intézkedést vezethetnének be az egészségügyi szakemberek. Most azonban úgy néz ki, másodszor is kihátrál a fejlesztés mögül Gajda Péter, ahogy erre a decemberi közmeghallgatáson, majd a legutóbbi testületi ülésen Ékes Gábor wekerlei képviselőnek adott válaszában utalt is. Szerinte az új testület meg fogja változtatni a korábbi döntést, vagyis ismét kútba esik a projekt. A polgármester arra hivatkozik, hogy ha két praxis elköltözik a mostani helyről, az ott maradóknak magasabb lesz a rezsije. Szépségtapasz, hogy azt ígérte, a Berzsenyi utcai épületet felújítják, azonban erre is éveket kell várni.
 
Lehangoló állapotban a Berzsenyi utcai gyermekrendelő. Az épület be is ázik.
 
 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.