2021. október 16., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megnyílt a krízisszálló

Főoldal>Közélet>Megnyílt a krízisszálló
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. november 21. 08:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
100 embernek osztottak ételt november 17-én a Magyar Vöröskereszt XIX. kerületi Nappali Melegedőjében a Hajléktalanok éjszakája alkalmából. Az este sikerességén 30 ember dolgozott. Ezen a napon nyitott a kis létszámú szállás is éjszakára a tartósan utcán élő kliensek számára.

Meleg ételt, meleg ruhát és egészségügyi csomagot osztottak csütörtök este a Magyar Vöröskereszt XIX. kerületi Nappali Melegedőjében. A Hajléktalanok éjszakája alkalmából babgulyást, palacsintát és tortát fogyaszthattak az ide betérő otthontalanok. Kökényesi Györgyné intézményvezetőa kispest.info-nak elmondta, az ételt adományokból tudták biztosítani, a tortát a Habitat Magyarország civil szervezet ajánlotta fel az akcióhoz, míg a babgulyást és a palacsintát egy munkahelyi baráti közösség készítette.

 

Az ételosztás egyúttal nyitórendezvény is volt, csütörtök estétől fogad éjszakára embereket az intézményben működő kis létszámú, úgynevezett alacsony küszöbű szállás. Ide azok a kerületi hajléktalanok térhetnek be, akik az utcai gondozószolgálat ügyfelei. Az igazgatónő kiemelte, egészségügyi papírok nélkül, akár ittasan is fogadják a rászorulókat, hiszen náluk a legnagyobb a kihűlés veszélye a téli időszakban.

 

Este 6 és reggel 8 között egy szociális munkás és egy ügyeletes dolgozik a szálláson, emellett pedig az utcai gondozószolgálat is részt vesz a munkában. Veress Barbara utcai szociális munkás kiemelte, intézményük a tavalyi évben is állandó kihasználtsággal működött. Szállásuk azért is népszerű a kerületi hajléktalanok körében, mert olyan emberek veszik igénybe, akik legtöbbje ismeri egymást, naponta találkoznak, így kevesebb köztük a konfliktus, lopás, verekedés. Az intézmény 20-22 ember befogadására képes, de a krízis időszakban van, hogy ennél sokkal többen találnak itt éjszakai menedékre. „Senki nem marad ellátás nélkül, aki hozzánk fordul. Vagy nálunk kap helyet, vagy továbbirányítjuk másik intézménybe, amelynek helykapacitásáról diszpécser szolgálatunkon keresztül előre informálódunk” – tájékoztatott Veress Barbara.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.