2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mégsem kellett az önkormányzati telek Kránitz ügyvédjének?

Főoldal>Közérdekű>Mégsem kellett az önkormányzati telek Kránitz ügyvédjének?
 
Írta: Szerk.
2020. június 17. 16:36
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A korrupciógyanúba keveredett baloldal által vezetett Kispesti Önkormányzat visszavásárolta azt a telket, amelyet Kránitz „Mr. 40 Százalék” Krisztián vagyonkezelő igazgató válóperes ügyvédje vásárolt meg korábban, akkor igencsak jónak tűnő áron. A baloldali városvezetés jelentésében utólag problémákat talált a telekeladással kapcsolatban. Ugyanebben a jelentésében állapította meg saját magáról, hogy mindent jogszerűen csinált a Lackner-ügyben felmerült gyanús esetekben.

Visszavásárolta az önkormányzat azt a 9000 négyzetméteres területet, amelyet igencsak jelképesnek tűnő, négyzetméterenként 2 ezer forintos, összesen 18,5 millió forintos áron vásárolt meg a vagyonkezelő (VAMÜSZ) ügyvédje, aki egyébként Kránitz „Mr. 40 Százalék” Krisztián igazgató válóperes ügyvédjeként is dolgozott. Amikor megvásárolta a jogi képviselő a Dél-Pesti Utánpótláscentrum és a kertvárosi házak által határolt területet, az még csak sport és rekreációs céllal volt használható, de az önkormányzat által megváltoztatott, idén életbe lépő új építési szabályok miatt beépíthetővé vált, így a sokszorosára emelkedett az értéke.

 

OLVASTA MÁR?

Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres

 

Érdekes a magyarázat, a telek visszavásárlásra kapcsán annyi megjegyzést tett a baloldali városvezetés: utólag problémák merültek fel az értékesítéssel kapcsolatban. Ezt írták abban a jelentésben, amelyben a Kispesti Önkormányzatot vezető korrupciógyanúba keveredett baloldal saját magáról "megállapította", hogy jogszerűen járt el a Lackner-ügyben felmerült gyanús esetekben. Úgy tudjuk egyébként, az ügyvéd állt el a vásárlástól. Ez pedig úgy tűnik, hogy amikor forrósodott a talaj, inkább mégsem akart jó üzletet csinálni.

 

OLVASTA MÁR?

Kránitzot nem érdekelte a gyerekek biztonsága

 

Az pedig már külön érdekesség, hogy ennek a teleknek az eladását is az az ügyvédnő ellenjegyezte, aki a Guzmics-félét is ellátta aláírásával, és aki tagja volt a Gajda Péter (MSZP) polgármester által „kivégzett” antikorrupciós bizottságnak.

 

– Igencsak megmosolyogtató, hogy a Kránitz Krisztiánt a válóperében is képviselő ügyvéd úr ilyen hirtelenséggel meggondolta magát, és mégsem kellett neki a telek, az pedig elég érdekes, hogy a városvezetés által kiadott „minden rendben van” korrupciós jelentés is utólag problémákat talált az értékesítéssel kapcsolatban – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő. – Annak viszont nagyon örülök, hogy sikerült megakadályoznunk ezt a számunkra nagyon aggályosnak tűnő adás-vételt és visszakerülhetett Kispest tulajdonába az ingatlan – tette hozzá.

 

 

Főkép: Facebook / Magyar Nemzet

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.