2020. július 06., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megtörtént az első kapavágás

Főoldal>Közélet>Megtörtént az első kapavágás
 
Írta: Kroó Zita
2014. szeptember 02. 17:35
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Már eredménye is van annak, hogy két hónappal ezelőtt a FIDESZ-KDNP megkezdte a közterületi problémák felmérését, amelyek orvoslásával egy-egy szűkebb lakókörnyezetben élők mindennapjain javíthatnak. Romos játszóterek, töredezett padok éktelenkednek számos ház előtt, miközben egy sarokkal távolabb a legmodernebb elektromos játszótéri eszközökön lehet okostelefont tölteni.

-Több helyszínt érintően kész koncepciótervet teszünk le a városvezetés asztalára, hogy javíthassunk az ott élők körülményein - hangsúlyozta Dódity Gabriella. A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje elmondta: a mielőbbi eredmények érdekében Ékes Gábor alpolgármester a rendelkezésére álló tervezési keretéből végezteti majd el a tervek elkészítését. Céljuk, hogy minden lakókörnyezet közelében legyen rendes park, és sehol ne éktelenkedjenek rozsdás hinták, széttört padok.

 

Már meg is történt az első kapavágás Fekete Márk önkormányzati képviselő körzetében, a Széchenyi és Toldi utcák közötti részen, ahol egy elhagyott játszótér maradványai nyújtanak lehangoló látványt. A jobb sorsra érdemes területen összetört padok, gazos homokozók és rozsdásodó hintaállvány rontja a városképet. Utóbbit már el is bontották, és a terület melletti játszótér karbantartását is elvégzi az önkormányzat szakcége.
 
 
A kátyúk is eltűnnek
 
A kerületbejáráson a kátyúkat is feltérképezték, és kezdeményezték kijavításukat a kormánypárti képviselők. Felső-Kispest legrosszabb állapotú utcájában, a Szövetség utcában el is készültek már a munkával Vidra Zoltán képviselő kezdeményezésére, aki maga is személyesen tájékozódott a munkálatokról. Érdekesség, hogy egy elfeledett csatornafedél is előkerült, amit évtizedekkel ezelőtt egyszerűen leaszfaltoztak.
 
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.