2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megújul a kiserdő

Főoldal>Közélet>Megújul a kiserdő
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. július 15. 08:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Csütörtöktől nem ajánlott a kispesti kiserdő látogatása, a Pilisi Parkerdő Zrt. megkezdte ugyanis az elöregedett fák kivágását a területen.

Július 14-től kezdve Kispest Önkormányzata és a Pilisi Parkerdő Zrt. megállapodásának megfelelően a Budapesti Erdészet megkezdi a Vak Bottyán utca – Ferihegyi út – Szabó Ervin utca által határolt erdő fokozatos megújítását. Az idős, 65 éves állományban a fák egészségügyi állapota miatt kell elvégezni a fakitermelést, amely várhatóan augusztus közepéig fog tartani. Ez alatt az idő alatt az erdészet munkatársai kérik az embereket, hogy kerüljék az erdő látogatását a fokozott balesetveszély miatt.

A tervek szerint a megújult erdőterületen egy új játszótér és egy erdei tornapálya is létesül a jövőben. A Pilisi Parkerdő Zrt. és a kispesti önkormányzat 2011 tavaszán közös bejárás során állapodtak meg a kispesti erdőterület megújításáról, a munka elkészülte után pedig egy Európai Uniós szabványoknak megfelelő játszótér, és erdei tornapálya kialakításáról.

 

A területen az idős fák többsége észak-amerikai eredetű fehér akác, amely természetes körülmények között 50-60 éves koráig állékony. A mostani erdőállomány kora 65 év, ezért szükséges elkezdeni a fakitermelést. A területen fokozott a zaj és por jelenléte, emiatt a fokozatosan kell felújítani az erdőt. Ennek megfelelően a fakitermelés során elsősorban a sétautak mentén lévő veszélyes fákat távolítják el. Ott, ahol a korábbi évek során elültetett őshonos facsemeték már megerősödtek, a felső lombkoronaszintből a száradó egyedeket vágják ki, hogy elég fény jusson a fácskáknak is.

 

A július közepén kezdődő fakitermelési munkák során fokozott balesetveszéllyel kell számolni, ezért az erdészet munkatársai kérnek mindenkit, hogy a következő egy hónapban az erdő látogatását kerüljék!

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.