2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megújulhat a Csillagfény

Főoldal>Közélet>Megújulhat a Csillagfény
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. február 08. 09:56
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Tavaly év végén nyújtott be pályázatot Kispest önkormányzata a Csillagfény bölcsőde korszerűsítésére és bővítésére. A pályázati bírálatnál előnyt jelent megújuló energiaforrás használata, amit a kerület is ki kíván használni.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot írt ki bölcsődei ellátást nyújtó intézmények infrastrukturális fejlesztése és kapacitásbővítése céljából, melyre a Csillagfény bölcsődével múlt év végén Kispest önkormányzata is jelentkezett. Kovács Bence alpolgármestertől megtudtuk, az uniós forrásból igényelhető támogatás összege 30-150 millió forint között van, ehhez 10% önerőt kell hozzátenni az önkormányzatnak. Decemberben a képviselő testület még úgy határozott, hogy a pályázathoz 16 millió forintos önrészt rendel, ezt az összeget most a legutóbbi ülésen 33,7 millió forintra emelték.

Sikeres pályázat esetén a bölcsőde alapterülete megnövekszik, a tetőn pedig napkollektorokat helyeznek el. A férőhelyek száma 25 darabbal fog bővülni, így összesen 125 gyermek fogadására nyílik lehetőség. Ráadásul ebben az esetben 6 fő sajátos nevelési igényű gyereket is tudnak vállalni a nevelők, ez utóbbira pedig eddig nem volt lehetőség.

 

A bölcsődék bővítésére szükség van a kerületben, a jelenlegi 454 férőhelyre sok érdeklődő jut, nemcsak Kispestről, hanem Budapest környéki településekről is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.