2022. december 03., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megújulhat a Határ úti csomópont

Főoldal>Közélet>Megújulhat a Határ úti csomópont
 
Írta: Pászti András
2013. július 24. 10:15
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megkezdődött a Határ úti végállomás környezetének rendezése: a dr. György István főpolgármester-helyettes vezette munkacsoport megkezdte a tervezést, ha a szükséges anyagi forrást elő tudják teremteni, akár már januárban megindulhat a terület átalakítása.

A Határ úti buszvégállomás és környezete talán az egyik legszomorúbb összképet mutató a fővárosi metró- és buszállomások között. Tarthatatlanok az ottani körülmények. Szeretném, ha minél előbb kulturált, zöldfelülettel tarkított, padokkal ellátott helyen tudnának várakozni a tömegközlekedéssel utazók a Határ úton – ezekkel a szavakkal nyitotta meg dr. György István főpolgármester-helyettes annak a munkacsoportnak az ülését, amely a IX. kerületi önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a Főkert Zrt. közreműködésével a csomópont megújításán dolgozik. A területen található árusító pavilonok legkésőbb december 31-ig működhetnek a végállomás területén, azt követően elbontják őket, hogy szabaddá váljon a terület a megújításra, addig pedig elkészítik a rendezésre irányuló terveket. A több órás megbeszélésen az biztosan körvonalazódott, hogy a területet új burkolattal látják el, növelik a zöldfelület arányát, és várakozásra alkalmas részeket alakítanak ki, padokkal. Felmerült egy kisebb szökőkút telepítése is, ez azonban jelentős többletforrást igényel, de megvizsgálják ennek lehetőségét is. Abban nem jutottak egyelőre konszenzusra, hogy új üzleteket kialakítanak-e a területen, erről később születik döntés. A tervek legkésőbb őszre elkészülnek, az elképzelés szerint azok véglegesítéséhez kikérik a kispestiek véleményét is.

 

György István: szerethető, zöld felülettel és padokkal ellátott teret szeretnénk a Határ úti csomóponton

 

– A Határ út jelenleg egy szürke aszfalttenger, ahol az utasok a buszokra esőben, hóban, szélben és hőségben a szabad ég alatt állva kénytelenek várakozni. Olyan szerethető, rendezett és a lehetőségekhez képest zöld növényzettel borított teret szeretnénk itt kialakítani, amely méltó kapuja lehet Dél-Pestnek, és természetesen Kispestnek is. Ősszel indul az Ady Endre út Határ úttól Rákóczi utcáig tartó szakaszának felújítása is, ezért remélem, hogy tavaszra már teljesen más kép fogadja a csomópontra érkezőket. Bízom benne, hogy mindehhez a szükséges anyagi forrást is biztosítani tudjuk – mondta dr. György István főpolgármester-helyettes, aki a metróaluljáró állapotára utalva hozzátette: levélben fordul a Fővárosi Közterület-felügyelet vezetőjéhez és a kispesti rendőrkapitányhoz is annak érdekében, hogy a rendbontók, illegális árusok és köztéri italozók kiszorításával segítsék ők is a Határ úti csomópont mielőbbi rendezését. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.