2020. október 30., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megújult a Wekerlei I. számú Gondozási Központ

Főoldal>Közélet>Megújult a Wekerlei I. számú Gondozási Központ
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. augusztus 06. 11:17
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Több mint 40 millió forintot nyert a Kispesti Önkormányzat a Wekerlei I. sz. Gondozási Központ fejlesztésére egy uniós pályázaton.

 

A pénzből többek között akadálymentesítették és belülről felújították az épületet, kicserélték a nyílászárók egy részét, megújult a burkolat, az udvar, akadálymentes parkolókat alakítottak ki, és létrehoztak egy biokertet komposztálókkal. Bővült a központ eszközparkja: két új kézműves égetőkemencét szereztek be és egyéb kis értékű eszközöket kézműves foglalkozásokhoz, új bútorokat, számítástechnikai eszközöket, konyhai és műszaki eszközöket kapott a központ. A pályázattal biztosítja a jövőben a Gondozási Központ a szakmai, fejlesztőmunka színvonalának továbbfejlesztését is, mely törekvést a pályázat során felvett két új munkatárs is erősíti.

 

 

A pályázat segítségével megvalósuló fejlesztéssel az idős, a tartósan beteg és fogyatékos emberek számára biztosított helyi szociális szolgáltatások hatékonysága jelentősen javulhat Kispesten. A gondozási központ nappali ellátást, házi segítségnyújtást, étkeztetést biztosít a rászoruló kerületi emberek számára. A központ az egyedül élő idős embereknek, az egyedül élő súlyosan fogyatékos, vagy pszichiátriai betegeknek, illetve a kétszemélyes háztartásban élő idős, súlyosan beteg, vagy pszichiátriai beteg embereknek nyújt segítséget, ha egészségi állapotuk a folyamatos gondozást indokolja.

Az idősek klubjában folyamatos nappali ellátást biztosít a központ, és segítséget, tanácsokat adnak az idős embereknek abban is, hogy milyen szociális ellátásokat tudnak igénybe venni, támogatják őket hivatalos ügyeik intézésében.

Azoknak a szociálisan rászoruló embereknek biztosítanak napi egyszeri meleg étkezést, akik önmaguknak, illetve önmaguk és eltartottjaik számára, átmenetileg vagy tartósan nem képesek biztosítani az étkezést, vagy a koruk, egészségi állapotuk akadályozza ebben őket. Az Idősek Klubjában is lehet ebédelni, aki szeretné hazaviheti az ebédjét, és házhoz is tudják szállítani szükség esetén az ennivalót.

A házi segítségnyújtás keretében gondoskodnak azokról, akik otthonukban önmaguk ellátására saját erőből nem képesek, és más nem tud róluk gondoskodni, illetve azokról, akiknek a nappali vagy bentlakásos intézményben történő ellátás nem biztosítható. Szükség esetén azoknak a gyermekeknek is biztosítják ezt az ellátási formát, akiknek szülei a napközbeni ellátást nem, vagy csak részben tudják megoldani.

A házi segítségnyújtást hivatásos gondozónők végzik, az ezt igénylők otthonában. Kérhetik a szakemberek segítségét a háziorvos előírása szerinti alapvető gondozási, ápolási feladatokban, segítenek a bevásárlásnál, a takarításban, mosásban, ügyintézésben, ha kell, elviszik a meleg ételt.

Az Idősek Klubjában hétköznapokon társaságot, barátokat, közösségi programokat találhatnak az oda járók, pihenéséről, tisztálkodásáról, a ruhájuk tisztításáról is gondoskodnak az ott dolgozók. Újságok, könyvek, kártya- és társasjátékok, tv, rádió, videó segíti a szabadidő eltöltését, egészségügyi felvilágosító programokat, ünnepségeket, kirándulásokat, mozi-, színház- és múzeumlátogatásokat is szerveznek nekik.

 

A felújítási munkákkal biztosítani lehet a szinten tartó foglalkozások szakmaifeltétételeit, fejleszteni lehet a kreatív foglalkozásokat. Mindezt segíti például a biokert kialakítása. A kerti pihenő kiépítése, a kertrendezés, a növénytelepítés, a komposztálók beszerzése, a szelektív hulladékgyűjtés megszervezése biztosítani tudja azt, hogy a bent lévő emberek a lehető legjobban érezzék magukat a Központban töltött idő alatt.

Az építkezésnél figyeltek arra is, hogy természeteses anyagokat építsenek be, és energiatakarékos izzókat használjanak. Emellett korszerű fejlesztő eszközöket is beszereztek.

Bővült a központ eszközparkja: két új kézműves égetőkemencét szereztek be és egyéb kis értékű eszközöket kézműves foglalkozásokhoz, új bútorokat, számítástechnikai eszközöket, konyhai és műszaki eszközöket kapott a központ. A pályázattal biztosítja a jövőben a Gondozási Központ a szakmai, fejlesztő munkaszínvonalának továbbfejlesztését is, mely törekvést a pályázat során felvett két új munkatárs (foglalkozásszervező és mozgásterapeuta) is erősíti.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.