2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mélyen zsebbe kell nyúlnia a BKV-nak a metróbaleset miatt

Főoldal>Közérdekű>Mélyen zsebbe kell nyúlnia a BKV-nak a metróbaleset miatt
 
Írta: Szerk.
2022. február 10. 10:31
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Mint arról lapunk is beszámolt, összeütközött két metrószerelvény a 3-as vonal Kőbánya-Kispest kihúzó szakaszán január 22-én. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban jelentős: a becslések szerint akár az 1 milliárd forintot is elérheti, s mivel a baleset emberi mulasztás miatt történt, a biztosító helyett a BKV-nak kell állnia a költségeket.

A helyreállítási költségek pontos összege még nem ismert, a szakértői becslések azonban azt mutatják, hogy a január végi metróbaleset során keletkezett teljes kár értéke akár az 1 milliárd forintot is elérheti, az 500 milliót viszont egészen biztosan meghaladja.

 

A pontos összeg felmérése azért nem kezdődött el, mert a rendőrségi vizsgálat idejére a balesetben érintett két szerelvényt elzárták, s a forgalomból kivonták, ezért a közlekedésbe való visszatérésük egyelőre bizonytalan. Az sem zárható ki, hogy az összetört metrókocsik között lesz olyan, amely gazdasági totálkáros, ezért a javítása helyett olcsóbb lesz, ha új metrókocsit szerez be helyette a BKV.

 

Ugyanakkor nemcsak a metrókocsikra, hanem a súlyosan megrongálódott pálya helyreállítására is költeni kell. Noha a munkákat javarészt elvégezték, a járművezetők által használt vasjárdák még hiányoznak, így a vonatok irányba állítását jelenleg úgynevezett fordítóbrigádok végzik az érintett szakaszon, Kőbánya-Kispestnél.

 

Az elsődleges vizsgálatok alapján világossá vált, hogy a balesetet emberi mulasztás okozhatta, erre pedig nem terjed ki a fővárosi tömegközlekedési vállalat szerződése.  Emlékezetes: az egyik metrószerelvény tilos jelzés ellenére indult el, az a rendszer pedig, ami a vonat indítását, mozgását és sebességét folyamatosan figyeli, ki lett kapcsolva. A szomszédos vágányon álló szerelvény közben zöld lámpát kapott, s mivel a vágányok keresztezték egymás, a metróvonatok egymásba rohantak.

 

Fotó: MTI

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.