2020. április 03., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (31)
február (7)
január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
 Friss kommentekTwitter
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

„Mind a világ örvendezzen”

Főoldal>Kultúra>„Mind a világ örvendezzen”
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. december 11. 12:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
December hónappal karácsony ünnepéhez érkeztünk. Az adventi időszakról Tercsi Zoltán esperes, a Wekerletelepi Szent József plébánia plébánosa mesélt nekünk.

December hónap advent ideje, mely a karácsony napját megelőző negyedik vasárnaptól kezdődik. Az egyház ezzel az időszakkal lelki fölkészülésre hív minden jó szándékú embert., lehetőséget kapunk arra, hogy magunkba fordulva próbáljuk meg életünket jobbá tenni, személyiségünket formálni. Advent első hete Krisztus második eljövetelére irányítja figyelmünket. Az első eljövetel időben 2000 évvel ezelőtt, csendben történt, sok ember számára észrevétlenül, az ő látására akkor külön nyitottságra és hitre volt szükség. Ma nap mint nap figyelmeztet az élet bennünket, hogy földi létünk önmagában nem teljes, az örökkévalóságban érhetjük el vágyaink végső beteljesülését.

A következő hetekben főként azoknak a bibliai szereplőknek a példáját idézzük fel, akik közel voltak Jézushoz. Jézus személyéhez legközvetlenebbül édesanyja és nevelőatyja kötődik, Boldogságos Szűz Mária és Szent József. Az ő példájukat többször is kiemeli az egyház advent idején. Szent József minden helyzetben kész volt meghallani az isteni üzenetet, az intő szót, és engedelmesen követte azt. Ő családfőként biztosította Isten szent fia számára az emberi élethez megfelelő körülményeket. Édesanyját, Máriát az Isten egészen tisztává tette arra, hogy méltó anyja legyen szent fiának. Benne nem voltak olyan földi, emberi érdekek, melyek tévútra viszik a szeretetet, a hitet. Benne ezek tökéletesebben voltak meg, nem csak ösztönös anyai szeretetként, hanem a kegyelem által kiformált, igazi önfeláldozó anyai odaadásként. Máriának idegenben, Betlehemben kellett megszülnie gyermekét, egy istállóban, mert a családi otthont el kellett hagyniuk. Jézus születésének körülményeit végiggondolva arra kapunk példát, hogy szeretetet akkor is lehet adni és biztosítani, ha látszólag kevés a külső eszköz számunkra. Szűz Mária tökéletes és tiszta anyai szeretete napjainkban is fontos útmutatóul szolgál.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.