2024. február 28., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
május
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Minden állatnak joga van a boldog élethez

Főoldal>Közérdekű>Minden állatnak joga van a boldog élethez
 
Írta: Szerk.
2021. május 06. 13:49
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szeretet, táplálás, ápolás, pihenés, egészség, mozgás, családtervezés – ezek a címszavai a felelős állattartás hét aranyszabályának, melyekkel a felelősségteljes gazdik minden kétséget kizáróan tisztában vannak. Ugyanakkor az is bizonyos, hogy sokan nem gondoskodnak megfelelően állataikról. Elsősorban miattuk hozták létre a Felelős Állattartás Napját.

Négy éve, hogy május 6-át a Rex Kutyaotthon Alapítvány kezdeményezésére a Felelős Állattartás Napjának nyilvánították Magyarországon, azzal a céllal, hogy széles körben hívják fel a figyelmet a felelős állattartás sokak által nem ismert alapvetéseire. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, honfitársaink közt nagy számban vannak olyanok, akik nem gondoskodnak megfelelően jobb sorsra érdemes állataikról. A szemléletváltást elősegítendő, az állatvédők a felelős állattartás hét aranyszabályára igyekeznek ráirányítani a figyelmet e jeles napon: 

 

  1. Szeretet (szeretetteljes törődés, gondoskodásunk kifejezése nap mint nap)
  2. Táplálás (az igényeknek megfelelő eledel és friss ivóvíz biztosítása)
  3. Ápolás (a kültakaró, a karmok és a fogazat rendszeres karbantartása)
  4. Pihenés (gondoskodás az időjárás viszontagságaitól védett pihenőhelyről)
  5. Egészség (rendszeres védőoltás, parazitamentesítés, állatorvosi ellátás)
  6. Mozgás (rendszeres mozgáslehetőség, séták és játék biztosítása)
  7. Családtervezés (a nem kívánt szaporulat megelőzése ivartalanítás révén)

 

Szívügyének tekinti az állatvédelmet Dódity Gabriella Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő is, aki évek óta dolgozik a főváros hivatalos gyepmesteri telepét, az Illatos utat támogató alapítványban, nem mellesleg pedig két befogadott kutya és három befogadott macska gazdája is egyben.

 

A Felelős Állattartás Napja alkalmából a közösségi oldalán közzétett posztjában felhívta a figyelmet, hogy az állatvédelem azért (is) közös ügyünk, mert a lakosságon, a szülőkön, a tanárokon át a hatóságoknak, a hivatali rendszernek, a politikai döntéshozóknak és a civil szervezeteknek az összehangolt munkájára van szükség ahhoz, hogy jó eredményeket lehessen elérni ezen a területen is. Posztjában arra is kitért: nagyon örül annak, hogy a kormány már kiemelt területként kezeli az állatvédelmet, és annak is, hogy Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztos végig is fogja vinni mindazt, ami még szükséges ezen a területen. 

 

Ide kattintva érhetik el azt a cikket, melyben a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat tapasztalatait összegyűjtve mutattuk be a XIX. kerületre leginkább jellemző állatvédelmi aggályokat. 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.