2020. szeptember 30., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
december (12)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mindketten Gajda Pétert támogatták, a Momentum és az LMP mégis a Fideszre mutogat

Főoldal>Közélet>Mindketten Gajda Pétert támogatták, a Momentum és az LMP mégis a Fideszre mutogat
 
Írta: Szerk.
2020. február 05. 16:10
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kispesti baloldalt korrupciógyanúba keverő Lackner-botrányt vizsgáló bizottság elnöke, Ferenczi István nem emelt szót az előző ciklus gyanús ügyei kapcsán, amelyeket a Fidesz-KDNP a nyilvánosság elé tárt, és a választási kampányban az LMP is Gajda Pétert (MSZP) támogatta. A Momentum pedig Lackner Csaba politikai szövetségeseként indult az önkormányzati választáson. Most pedig mindkét baloldali párt a Fideszre mutogatva próbálja palástolni saját felelősségét, miközben úgy tesznek, a kispestieket megtévesztve, mintha ténylegesen vizsgálódnának az ügyben.

Hamisan, minden alapot nélkülözve dobta bele az éterbe a Lackner-féle korrupciós botrányt kivizsgáló bizottság felállítását kezdeményező Ferenczi István (LMP), hogy „életszerű a kispesti Fidesz-MSZP nagykoalíció megléte”, amikor Paróczai Anikóval (Momentum) közösen „villogott” a baloldal csatornáján, az ATV-n – hívta fel a figyelmet honlapján közzétett írásában Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő. Úgy látszik, hogy Ferenczi István is átvette azt a kispesti momentumos szokást, hogy a Fideszre mutogat, hiszen Paróczaiék azzal vádolták meg a jobboldalt, hogy falaznak Lacknernek, amiért a megindult nyomozások sikeressége érdekében a vizsgálóbizottság által esetlegesen feltárt tényeket előbb a nyomozóhatóságokkal ismertetnék meg, csak aztán a nyilvánossággal. Ehhez képest az egyik szövetségesük, a Gyurcsány-párt (DK) javaslatára teljesen zárt ajtók mögötti működést szavazott meg ennek a bizottságnak a baloldali többség. Ferenczi István viszont úgy látszik, nem sietteti a dolgot a feleannyi ideig vizsgálódó bizottságban, hiszen február végére hívhatja össze az első ülést, amikor a három hónapos mandátum egyharmada már letelik, és még a munkatervet sem terjesztette a tagok elé – hívta fel a figyelmet Dódity Gabriella. (Frissítés: Ferenczi István azóta a közösségi oldalán nyilvánosságra hozta a munkaterv-tervezetét.) Eközben Paróczai Anikó és a kispesti Momentum is azt a látszatot próbálja kelteni, mintha ténylegesen vizsgálódna, például amikor legutóbb videót készítettek a botrány részleteiről, köztük Lackner Csaba kijelentéseiről,vagy Kránitz Krisztián spanyolországi luxusingatlanáról. Csak éppen ezeket a Magyar Nemzet és a Hír TV már október elején nyilvánosságra hozta, és Paróczai Anikó ezek tudatában maradt egy csapatban Gajda Péterrel és Lackner Csabával is.

 

„Az eddigi jelek szerint a bizottság nem értelmes munkára állt fel. Ferenczinek és Paróczainak első dolga az volt, hogy a tévében Fidesz-MSZP nagykoalíciót emleget. Nem Lackner Csaba mondatait elemzik, nem Somogyi Lászlóné MSZP-s képviselő volt férjének milliárdos megbízásait vizsgálják, nem az önkormányzati telkek értékesítését nézegetik, és nem Mr. Negyven Százalék munkásságát tekintik át” – írta Dódity Gabriella. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője arra is felhívta figyelmet, hogy Paróczai és Ferenczi saját felelősségüket is elfelejtik, hogy kikkel kötöttek megállapodást az önkormányzati választásra. „Hiszen az LMP is Gajdát támogatta, és a Momentum is Gajda csapatának tagjaként kopogtatott a választók bizalmáért”.

 

OLVASTA MÁR?

Takargatja a baloldal a milliárdokkal kitömött Somogyi cégeit?

 

Ferenczi csendben volt az előző ciklus gyanús ügyeinél

Ferenczi István az előző ciklusban is önkormányzati képviselő volt – emlékeztetett Dódity Gabriella –, de akkor nem „ródsózott”, amikor a Fidesz-KDNP szót emelt az ellen, hogy Somogyi Lászlóné (MSZP) volt férje milliárdos nagyságrendben vitte az önkormányzati megbízásokat. Akkor sem állt ki, amikor a kispesti Fidesz-KDNP a – szintén Somogyiné volt férje által – túlárazott, 8,4 millió forintból felújított kereskedői mellékhelyiség felújítását vizsgálta. De azon visszásságok ellen sem álltak ki, amelyeket a jobboldal a nyilvánosság elé tárt, mint az önkormányzati lakások helyzete, a lakásgazdálkodás, vagy az óvodák és bölcsődék gyalázatos állapota sem. Ezek után pedig Ferenczi István választási megállapodást írt alá Gajda Péterékkel, arra kérve a támogatóit, hogy egyéniben az LMP jelöltjeire, polgármesternek pedig Gajda Péterre szavazzanak. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az LMP-hez köthető civil szervezet részére pályáztatás, tehát jogcím nélkül bocsátotta rendelkezésre az önkormányzat a Wekerlei Kispiacon kialakított közösségi helyiséget, amely a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatának feltétele volt. Egyébként a testületi ülésen még Gajda Péter (MSZP) is megjegyezte, hogy a Ferenczi István vezette bizottság akár ezt is vizsgálhatná…

 

Össze-vissza beszélt a Momentum és Paróczai

A Momentum Paróczai Anikó nevével fémjelzett kispesti szervezetének szavahihetőségét és hitelességét már az a tény is megkérdőjelezi, hogy – mint elvileg a korrupció ellen küzdő párt – a botrány kirobbanását követően nem szálltak ki a baloldali (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd) választási szövetségből, tehát Lackner Csabával egy csapatban kerültek be a képviselő-testületbe, de azóta is politikai szövetséget alkotnak a Lackner által korrupciógyanúba kevert személyekkel.

 

Dódity Gabriella emlékeztetett, hogy az átláthatóságért is felelős tanácsnoknak megválasztott Paróczai Anikó novemberben még azt tervezte, hogy havonta beszámol a munkájáról, amikor közösségi oldalán bejelentette, megkezdte a „Mr. Negyven Százaléknak” nevezett Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő szerződéseinek átvizsgálását, de a vizsgálóbizottság felállításán kiderült: egy a szerződések tárgyait listázó 3000 soros excel-táblát vizsgálgat, és eddig egyetlen megállapítást sem tett. Pedig tanácsnoki munkájáért plusz 100 ezer forintot kap a kispestiektől.

 

A vagyonkezelő szerződéseivel kapcsolatban tovább rombolja Paróczai Anikó hitelességét, hogy egyrészt nem emelt szót, amikor balliberális szövetségesei leszavazták a Fidesz- KDNP javaslatát, amely szerint az önkormányzat és annak valamennyi cége, intézménye által kötött szerződések értékhatár nélkül legyenek nyilvánosan közzétéve. Másrészt Paróczai sem támogatta azt a jobboldali javaslatot, hogy ne pályázhasson olyan személy az önkormányzati cégek, intézmények élére, akinek a neve elhangzott a korrupciós botrányban, vagy akinek regnálása idején büntetőeljárás indult az általa vezetett cégnél. Így a Momentum szerint akár újra pályázhat a VAMÜSZ élére Kránitz Krisztián, vagy a Közpark Kft. vezetésére Bán Zoltán, akinek regnálása alatt éppen egy 43,5 millió forintos sikkasztás gyanújával folyik nyomozás a cég ellen.

 

OLVASTA MÁR?

A kispesti baloldalnak nincs igénye az átláthatóságra?

 

Ám a momentum véleményszédelgése visszanyúlik egészen a képviselő-testület alakuló üléséig, hiszen akkor – először bátornak tűnve – úgy kommentálták közösségi oldalukon a győri Borkai Zsolt lemondását, hogy „Felkészül: Lacker Csaba”, ám néhány órával később – ki tudja kinek és milyen nyomására – eltávolították ezt. Az alakuló ülésen pedig Paróczai Anikó, miután végighallgatta a Lackner Csaba személye miatt kialakult vitát, megszavazta Lacknert a Szociális és Lakásügyi Bizottság alelnökének. Ezek után izzadságszagú magyarázkodásba kezdett, miszerint hibás volt a lista és ő nem szeretné, ha Lackner bizottsági vezetőként dolgozna. Azt is kikérte magának, hogy rajta bárki is számon kérje a múlt korrupciógyanús történéseit. Pedig ő az, aki – a mai napig – egy csapatban játszik a múlt korrupciógyanús történéseinek érintettjeivel…

 

OLVASTA MÁR?

Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres

 

A Fidesz-KDNP csendben dolgozik

Hahó, LMP és Momentum! A bizottság élén dolgozni kell, szerződéseket, beruházásokat vizsgálni, végignézni, gyanús ügyleteket elemezni és összevetni Lackner Csaba mondataival. A kispesti Fidesz-KDNP tavaly óta ezt teszi, szépen, csendben, a nyomozás érdekeire is figyelemmel – szögezte le Dódity Gabriella.

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.