2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Missziójuk az emberek segítése

Főoldal>Közülünk>Missziójuk az emberek segítése
 
Írta: Szerk.
2018. március 20. 09:50
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Eddig hat hajléktalan kapott új esélyt a Misszió Alapítványtól annak az egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően, amelyben a fővárosi Budapest Esély Nonprofit Kft.-vel közösen igyekeznek az ellátottaikat visszavezetni a munka világába. A program sikeres. Varga Sára, az alapítvány vezetője szerint ezek az emberek jelentős változáson mentek keresztül az elmúlt fél évben.

- Azt tapasztaltuk, hogy az eddigi apátiás állapotban lévő személyek újra motiváltak lettek, hogy kimozduljanak eddigi élethelyzetükből azáltal, hogy lehetőséget kaptak erre. A folyamatos munka, illetve az ezzel járó kötelességek, kötelezettségek hatására szépen apránként sikerült újra igazodniuk a normális életvitelhez - meghatározott időben felkelni, megfelelő és alapos tisztálkodás -, ezáltal közelebb jutottak ahhoz, hogy sikeresen visszailleszkedjenek a társadalomba. A folyamatos bér segítségével az anyagi alapokat is képesek apránként összegyűjteni, hogy újra felépítsék az életüket – mondta el Varga Sára, a Misszió Alapítvány vezetője, aki kiemelte: sok éves tapasztalataik alapján azt látják, hogy a társadalomba való visszailleszkedés egyik fő akadálya az, hogy a hajléktalanok nehezen tudnak munkát vállalni. A munkaerőpiacon hatalmas hátránnyal indulnak, ugyanis rengeteg előítélet és téves képzet él a munkáltatók és általában az emberek fejében velük kapcsolatban. Sok esetben pedig hiába van meg a megfelelő szakképzettségük egy adott munkához, sajnos hiányzik vagy már elfelejtették az alapvető etikai, kulturális normákat. Ezért is óriási segítség hogy az Esély nonprofit szervezet lehetőséget kínál és segített hat kliensünknek munkát biztosítani.

 

Az alapító arról is beszélt, hogy további segítséget szeretnének nyújtani a társadalom perifériájára szorult embereknek, hogy könnyebben vissza tudjanak illeszkedni a munka világába.

 

 

- Ennek egyik lehetséges eszköze lenne egy oktatási folyamat. A „tanfolyam” során - melyet meghívott előadók és az alapítvány tagjai tartanának közösen -, a résztvevők újra tanulhatnák, illetve felelevenítenék az általános etikai, higiéniai normákat, szokásokat, megismerhetnék a számítógép kezelés alapjait, egyéni foglalkozásokon vehetnének részt szakembereinkkel. Kiemelt figyelmet fordítanánk azokra a fiatalokra, akik az állami gondozás után kerülnek ebbe a nehéz élethelyzetbe és maradnak lakhatás nélkül. Számukra külön lehetőséget biztosítana az alapítvány, hogy munkához jussanak, valamint munkájuk mellett felnőttképzésben vegyenek részt, vagy folytassák félbemaradt tanulmányaikat. Esetleg nyelvet tanuljanak, hogy minél hamarabb meg tudják teremteni önálló életük alapjait. Bár, mint mondja, az átlagéletkor a hajléktalanoknál 46 év, de előfordulnak szakképzetlen fiatalok is a hajléktalanok körében.

 

A Viola utcai szállóban a Misszió Alapítvány  egyébként 60 bajba jutott embernek ad menedéket, további 60 főnek pedig naponta biztosít meleg élelmet.Magas szintű szolgáltatást nyújtanak. De az elvárásaink is magasak. Itt nem lehet szemetelni, nem lehet köpködni, nem lehet úgy viselkedni, ahogy nagyon sok, alacsonyabb színvonalú szolgáltató helyen. Itt ágynemű is van, amit cserélnek. Egyszóval, náluk rend van. Persze van cserébe reggeli bundás kenyér sajttal és limonádéval, de az ebédet is tuningolják: sütnek mellé kolbászt vagy szalonnát, ha éppen szegényesebb a kínálat.   

 

 

A segítség, a támogatás mindig jól jön, van hová kerülnie minden adománynak. Tavaly télen például több zsáknyi meleg ruhát vitt Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz elnöke kollégáival, Fekete Márkkal és Song Simonnal együtt a misszió alapítványnak. Az Alapítvány vezetője, Varga Sára pedig mindig erőn felül igyekszik segíteni a bajbajutottaknak. Nem véletlen, hogy nemrégiben Kispestért Oklevelet kapott – a FIDESZ-frakció javaslata alapján - az önkormányzattól a Misszió Alapítvány Micva Ház Jótett.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.