2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mocskolódik az önkormányzat Facebook oldala

Főoldal>Közélet>Mocskolódik az önkormányzat Facebook oldala
 
Írta: Szerk.
2015. április 23. 13:26
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Trágár, alpári stílusban kommentelt Kispest önkormányzatának hivatalos Facebook oldala. A polgármester szerint feltörték, de feljelentést nem akar tenni.

Nyomdafestéket nem tűrő, trágár szavakat kommentelt a Kispesti Önkormányzat hivatalos Facebook oldala, amit rögtön töröltek. Gajda Péter, a kerület MSZP-s polgármestere levélben igyekezett magyarázatot adni a példátlan esetre Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselőnek. Lazányi a februári testületi ülésen osztotta ki a képviselőknek a Kispest Város nevű Facebook oldal kommentjéről készült felvételt, és kérdezett rá a városvezetésnél: miképp lehetséges, hogy ez a szituáció létrejöhetett?

 

Válaszában a polgármester leírta, hogy az oldalt városházi munkatársai szerkesztik „munkaköri kötelezettségeiken túlmutató, önként vállalt feladatként”. Ők úgy vélik, a fiók jelszavának feltörésével illetéktelenek is hozzáférhettek a profilhoz, hiszen többször is megjelentek hasonló kéretlen bejegyzések, ezeket azonban törölték, majd „megtették a szükséges biztonsági intézkedéseket”.

 

 

Lazányi Ferenc képviselő szerint a polgármesternek az önkormányzat jogai védelmében feljelentést kellene tennie az ügyben. A Büntető Törvénykönyv szerint ugyanis, aki információs rendszerbe az információs rendszer védelmét biztosító technikai intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, illetve információs rendszerben lévő adatot jogosulatlanul megváltoztat, akár két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A képviselő erre levélben hívta fel Gajda Péter figyelmét, és rámutatott arra is, hogy az ilyen esetek sértik a kispestiek, illetve Kispest Önkormányzatának megfelelő és pártatlan kommunikációhoz fűződő érdekeit. A képviselő kérdésére válaszul Gajda elmondta, hogy a feljelentést megírták, de még nem döntött arról, beadják-e a rendőrségen, mert „nem egy feljelentgetős típus”.

 

Furcsaságok

Persze nem kizárt, de mindenképp furcsa lenne, ha valaki éppen a baloldali vezetésű Kispesti Önkormányzat oldalát törné fel azért, hogy a városvezetés politikai ellenfeleit becsmérelje minősíthetetlen stílusban. A „Kispest Város” oldal trágár hozzászólásáról felvételt készítő felhasználó elmondása szerint éppen egy alpári stílusban írogató – vélhetően álnéven bejelentkező – kommentelővel vitatkozott, amikor egyik hozzászólására már nem az álnevű internetező válaszolt, hanem Kispest Város, az ominózus bejegyzéssel. Elmondása szerint az egész úgy tűnt, mintha elfelejtett volna felhasználói fiókot váltani a baloldali érzelműségéről tanúságot tevő, álnéven mocskolódó facebookozó.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.