2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.ce56218126e6.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.10d1f6bb6a30.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.de17d0137915.jpg]

Modern CAF-villamosok járnak már az 50-es vonalán is

Főoldal>Közérdekű>Modern CAF-villamosok járnak már az 50-es vonalán is
 
Írta: Szerk.
2022. szeptember 05. 11:48
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szeptember elsejétől Kispesten, a felújított 50-es vonalán is elindultak a modern CAF-villamosok, amelyekből már közel 80 közlekedik a fővárosban. A korszerű, alacsonypadlós villamosok kényelmes utazást biztosítanak, miközben jelentősen csökkentik a környék zajterhelését is. A budapesti villamosjármű-fejlesztési projektet Tarlós István korábbi főpolgármester indította útjára 2014-ben.

A modern, spanyol gyártmányú CAF-villamosokat 2015-ben kezdte beszerezni a főváros a Tarlós István által elindított, a budapesti közösségi közlekedés járműállományát megújító projekt részeként. A Kispesten forgalomba helyezett villamosok a projekt második ütemének keretében érkeztek. 

 

- Jó látni, hogy az akkori munkának még ma is ilyen látványos, sokakat érintő eredményei vannak – nyilatkozta lapunknak Dódity Gabriella kormánypárti fővárosi képviselő, kispesti Fidesz-elnök, aki 2010 és 2014 között Tarlós István helyettesének, dr. György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettesnek a kabinetében dolgozott.

 

Mint mondta, hozzájuk tartozott a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. is, amely akkoriban új lendületet adott a fővárosi közösségi közlekedésnek. Számos olyan, a közösségi közlekedést érintő fejlesztés, amelyet Karácsony Gergely átad, a leköszönt Tarlós István nevéhez köthető.

 

Az elöregedett, korszerűtlen villamosok helyett forgalomba állított alacsonypadlós járművekre a mozgásukban korlátozottak, illetve a babakocsival vagy nagyobb csomagokkal utazók is könnyen felszállhatnak. A CAF-villamosok légkondicionáltak, utasterük kamerákkal ellátott, nem mellékesen pedig csendesek és energiahatékonyak is.

 

Az 50-es vonalán, a Határ úti metróállomás és a pestszentlőrinci Béke tér között forgalomba állított új villamosokkal a hét valamennyi napján közlekedhetnek az utasok. Ahhoz, hogy az új szerelvények forgalomba állhassanak, felújításokat kellett végezni a vonalon: megállókat kellett átépíteni, meg kellett erősíteni a tápkábel-hálózatot, illetve a felsővezeték tartóoszlopait is több helyen cserélni kellett.

Fotók: facebook.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.