2021. október 16., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mozgalmasan ünnepelt a jubiláló KMO és Csili

Főoldal>Kultúra>Mozgalmasan ünnepelt a jubiláló KMO és Csili
 
Írta: Pászti András
2013. április 14. 14:54
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A 90 éves Kispesti Munkásotthon és a 95 esztendős pesterzsébeti Csili közös ünnepségén a szakmai konferencia és a színpadi programok mellett közös séta, futás és kerékpározás is színesítette a programot. A péntek délutáni ünnepségen a kispesti Templom téren elültették a Kultúra Fáját és időkapszulát is elhelyeztek.

 

A jubileum péntek délelőtt vette kezdetét a KMO-ban, ahol a közművelődési intézmények Művelődés és közösségek című szakmai konferenciáját tartották. Az előadásokon a fővárosi művelődési házak munkatársai mellett vidéki intézmények is képviseltették magukat.

 

A szabadtéri rendezvények délután az 1000 lépés a közművelődésért elnevezésű sétával kezdődtek, amely során fúvószenekar, és kisiskolások éneke kíséretében a KMO-tól a Templom térre ment az ünneplő tömeg. A Templom téren Gábor Ilona, a KMO igazgató asszonya, Gajda Péter polgármester, Tarnai Richárd, Kispest Országgyűlési Képviselője és Jókai Anna írónő, Kispest díszpolgára köszöntötték az egybegyűlteket. A polgármester emlékeztetett, hogy kilenc évtizede a Kispesti Munkásotthon a kispestiek adományaiból épült. Tarnai Richárd szerint az intézmény rangját mutatja, hogy a magyar irodalom kiemelkedő alakjai keresik fel: korábban József Attilával, ma pedig Jókai Annával lehet itt találkozni. Jókai Anna azt kívánta, a kispestiek továbbra is találjanak sok örömet az intézmény falai között. A megszólalók köszönték a KMO munkatársainak áldozatos munkáját.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

Tarnai Richárd és a polgármester ezután 90 éves kispesti lakosokat köszöntöttek fel, majd elültették az évfordulóra emlékeztető Kultúra Fáját és időkapszulát helyeztek el a Templom téren. Ezután eldördült a startpisztoly: a Templom térről az erzsébeti Kossuth térre hat kilométeres futás, az ellenkező irányban pedig kerékpározás vette kezdetét, de a  Templom téren is folytatódtak a KMO színpadi programjai. Az ünnepség este az erzsébeti Csiliben zárult a fővárosi művelődési házak Kincseink című ajándékműsorával és bállal.

 

A KMO 90 éves történetéről korábbi cikkünkben olvashat.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.