2019. július 23., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mozgalmasan ünnepelt a jubiláló KMO és Csili

Főoldal>Kultúra>Mozgalmasan ünnepelt a jubiláló KMO és Csili
 
Írta: Pászti András
2013. április 14. 14:54
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A 90 éves Kispesti Munkásotthon és a 95 esztendős pesterzsébeti Csili közös ünnepségén a szakmai konferencia és a színpadi programok mellett közös séta, futás és kerékpározás is színesítette a programot. A péntek délutáni ünnepségen a kispesti Templom téren elültették a Kultúra Fáját és időkapszulát is elhelyeztek.

 

A jubileum péntek délelőtt vette kezdetét a KMO-ban, ahol a közművelődési intézmények Művelődés és közösségek című szakmai konferenciáját tartották. Az előadásokon a fővárosi művelődési házak munkatársai mellett vidéki intézmények is képviseltették magukat.

 

A szabadtéri rendezvények délután az 1000 lépés a közművelődésért elnevezésű sétával kezdődtek, amely során fúvószenekar, és kisiskolások éneke kíséretében a KMO-tól a Templom térre ment az ünneplő tömeg. A Templom téren Gábor Ilona, a KMO igazgató asszonya, Gajda Péter polgármester, Tarnai Richárd, Kispest Országgyűlési Képviselője és Jókai Anna írónő, Kispest díszpolgára köszöntötték az egybegyűlteket. A polgármester emlékeztetett, hogy kilenc évtizede a Kispesti Munkásotthon a kispestiek adományaiból épült. Tarnai Richárd szerint az intézmény rangját mutatja, hogy a magyar irodalom kiemelkedő alakjai keresik fel: korábban József Attilával, ma pedig Jókai Annával lehet itt találkozni. Jókai Anna azt kívánta, a kispestiek továbbra is találjanak sok örömet az intézmény falai között. A megszólalók köszönték a KMO munkatársainak áldozatos munkáját.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

Tarnai Richárd és a polgármester ezután 90 éves kispesti lakosokat köszöntöttek fel, majd elültették az évfordulóra emlékeztető Kultúra Fáját és időkapszulát helyeztek el a Templom téren. Ezután eldördült a startpisztoly: a Templom térről az erzsébeti Kossuth térre hat kilométeres futás, az ellenkező irányban pedig kerékpározás vette kezdetét, de a  Templom téren is folytatódtak a KMO színpadi programjai. Az ünnepség este az erzsébeti Csiliben zárult a fővárosi művelődési házak Kincseink című ajándékműsorával és bállal.

 

A KMO 90 éves történetéről korábbi cikkünkben olvashat.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.