2021. október 20., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

MSZP-s képviselő került a vagyonkezelő élére

Főoldal>Közélet>MSZP-s képviselő került a vagyonkezelő élére
 
Írta: Szerk.
2015. január 30. 11:39
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Először ülésezett idén a képviselő testület, ahol döntöttek a laborvizsgálatok kiszervezéséről, a kerületi állatvédelmi járőrszolgálat létrehozásáról, személyi kérdésekről, de szó volt a 42-es villamos meghosszabbításáról és a fővárosi forrásmegosztásról is. A kiegyensúlyozott sajtóról és a testület hatékonyabb működéséről szóló javaslatokat viszont leszavazta a többség.

Elfogadták a fővárosi-kerületi forrásmegosztásról szóló megállapodást a képviselők, amelynek értelmében Kispest közel százmillió forinttal többet kap az idegenforgalmi és iparűzési adóbevételekből, mint 2014-ben. Magánkézbe adhatja az Egészségügyi Intézet a veszteségesen működő laborvizsgálatokat, amivel a városvezetés reményei szerint a kispestieket nem éri majd hátrány.

 

MSZP-s képviselő a vagyonkezelő élén – Gajda szerint etikus

 

Gajda Péter polgármester szerint etikus, hogy MSZP-s képviselőtársa dönt a források elosztásáról, majd kiírja a közbeszerzést és a VAMÜSZ élén adott esetben végre is hajthatja a feladatot

 

Eredménytelenné nyilvánították az önkormányzati vagyonkezelő (VAMÜSZ) igazgatói posztjára kiírt pályázatot, annak ellenére, hogy arra minden jelentkező érvényes pályázatot adott be. Mint ismeretes, az önkormányzati választás után a baloldali többség menesztette a korábbi vezetőt, így az a helyzet állt elő, hogy a gazdasági vezető látja el az igazgatói feladatokat, aki történetesen egy MSZP-s önkormányzati képviselő is egyben, Kránitz Krisztián. Információink szerint a VAMÜSZ jelenleg hatályos szervezeti és működési szabályzatában ráadásul nem is létezik olyan tisztség, hogy gazdasági vezető. A baloldali képviselők mostani döntésükkel megerősítették párttársukat a fontos önkormányzati intézmény vezetői pozíciójában. Kránitz egyébként a közbeszerzésekért felelős bizottság elnöki tisztségét is betölti. Mindezt, hogy az MSZP-s képviselő dönt a források elosztásáról, majd kiírja a közbeszerzést és a VAMÜSZ élén adott esetben végre is hajthatja a feladatot, etikusnak tartja Gajda Péter MSZP-s polgármester; ezt ellenzéki kérdésre többször is kijelentette. Az eredeti igazgatói pályázat eredménytelenné nyilvánítását egyébként a jogszabályi háttér megváltozásával indokolták. Emellett újraválasztották a Segítő Kéz Gondozó Szolgálat vezetőjét, újabb öt évre Balázs Piroska maradt az intézmény élén. Rövid beköszönésre nem túl barátságosan kapott lehetőséget a régi-új vezető: „Mond pár mondatot, vagy ne húzzuk vele az időt?” – tette fel a kérdést Gajda Péter.

 

Középen Kránitz Krisztián (MSZP), aki képviselő, dönt a közbeszérzésekről, és már a vagyonkezelőt is igazgatja

 

Vita a kerületi sajtószabadságról

 

Szathury Kolos javasolta, hogy a választási eredmények arányában szerepelhessenek a pártok a közpénzből finanszírozott médiafelületeken.

 

Önálló képviselői indítványában javasolta a Fidesz-KDNP-s Szathury Kolos, hogy a tavalyi választási eredmények arányában biztosítsanak megszólalási lehetőséget a pártok képviselőinek az önkormányzat által finanszírozott kerületi médiafelületeken. Ezt a Fidesz-KDNP, az LMP és a Jobbik képviselői, sőt, kiszavazva a frakciójából a PM-es Varga Attila is egyaránt támogatták, az többséget adó MSZP-DK-Együtt képviselők szerint azonban a kispestiek tájékoztatása jó kezekben van az általuk függetlennek tartott, Gajda Péter vezetette Polgármesteri Hivatal most létrehozott sajtóirodájánál. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) frakcióvezető szerint ahhoz, hogy a választók megismerhessék a megválasztott képviselők munkáját, lehetőséget kell biztosítani nekik, hogy arról beszámolhassanak a kispestieknek.és ne csak Gajda Péter legyen jelen minden felületen.

 

Ferenczi István (LMP) is támogatta az arányos tájékoztatásról szóló javaslatot

 

Év végén lejárt a Kispest TV műsorát eddig készítő cég szerződése, egyes szolgáltatóknál pedig megjelent egy új Kispest TV. A Fidesz-KNDP képviselői – mivel hivatalos tájékoztatás, bejelentés eddig nem történt – választ várnak, hogy milyen cég, kinek a megbízásából és mennyiért szolgáltat műsort, amit Gajda Péter kísérleti adásnak nevezett.

 

Állatvédelmi Járőrszolgálatot alapítottak

 

Elfogadták Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) javaslatát, „Állatbarát Kispest” stratégia készül

 

A Kispesti Készenléti Polgárőrséggel és az Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel kötendő megállapodásról döntöttek a képviselők, ezt nevezték el állatvédelmi járőrszolgálatnak. Dódity Gabriella – akinek polgármesteri programjában szerepelt ilyen szervezet létrehozása –, a napirend vitájában elmondta, örül, hogy a városvezetés befogadta az ötletét, azonban aggályát fejezte ki, hogy a most elfogadott konstrukcióban, megfelelő állatvédő egyesületi háttér nélkül működőképes lesz-e a szervezet. Egyben felvetette, hogy az állatvédelmi járőrszolgálat fontos elem, de önmagban nem elég ahhoz, hogy állatbaráttá váljon a kerület; egyben az „Állatbarát Kispest” stratégia megalkotását javasolta, amelyben ki kell térni többek között a kutyaürülék-gyűjtő edények kihelyezésére, a jelenleg többségében poros, elkerített területek kutyafuttatóvá alakítására, és a felelős állattartás népszerűsítésére is.

 

Jó lenne a kispestieknek a meghosszabbított 42-es

 

A fővárosi önkormányzat tervezett villamosprojektjéhez kapcsoló helyi tanulmánytervről is döntés született. Jelen voltak a Budapesti Közlekedési Központ szakemberei is, akik elmondták, a kispestieknek nemcsak azért lenne jó a vonal meghosszabbítása a Havanna- illetve a Gloriett lakótelep felé, mert ez együtt járna a kispesti szakasz felújításával és alacsonypadlós járművek forgalomba állításával, hanem azért is, mert a jelenlegihez képest jelentősen gyakrabban járna a villamos. A BKK szakembere szerint EU-s vagy fővárosi forrás rendelkezésre állása esetén 2017-ben valósulhat meg a projekt.

 

Alkudozás a határidőkről

 

Ékes Gábor a testület hatékonyabb működésére tett javaslatot

 

Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) javasolta, hogy a hatékonyabb képviselői munka érdekében az előterjesztések benyújtásának rendkívül hosszú, húsz munkanapos határidejét hét munkanapra csökkentsék. Az érvelésben elhangzott, hogy a hosszú átfutási idő akár milliós veszteséget is okozhat, amire a mostani ülésen is volt példa. Gajda Péter polgármester 10 munkanapot javasolt, azonban párttársai a szünetben meggyőzték, hogy legyen 15, így végül ezt fogadta el a többség; érdemi javulás tehát nem történt ezen a téren.

 

Fekete László (MSZP) szünetet kért, majd végül meggyőzte a polgármestert a hosszabb határidőről.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.