2021. január 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Náluk a labda

Főoldal>Kupa>Náluk a labda
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. szeptember 15. 08:40
Rovat: Kupa
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az elmúlt fél évben látványos fejlődésnek indult a Zoltán utcai sporttelep. A pozitív változások nem maradtak eredmény nélkül, egyre több kispesti látogat ki a telepre teniszezni. A változásokról a teniszpálya-komplexum üzemeltetését ellátó Tenisz.hu Kft. vezetőjével, Magos Györggyel beszélgettünk.

 

Kispest.info: Mióta látja el a vezetői feladatokat a Zoltán utcai sporttelepen?

MAGOS GYÖRGY:Március óta irányítom a Tenisz.hu Kft-t, s azóta igyekeztünk látványos változásokat elérni a sporttelepen. Bár a teniszpályákat korábban is használták, a rendkívül elhasználódott épületek és a pályák rossz minősége miatt nagyon kevés sportbarát látogatott ki a telepre. A legfontosabb feladatunk tehát a felújítások megkezdése volt, és úgy gondolom, ezen a téren látványos fejlődést értünk el. Korszerűsítettük a pályák világítását, felújítottuk az öltözőket, a mellékhelyiségeket és a recepció épületét, új kerítéseket építettünk a pályák körül. Fontos beruházás volt az automata öntözőrendszer kialakítása, melynek segítségével minden játékos saját maga képes a salak megöntözésére. Ehhez a gazdaságosabb működés érdekében kutat is fúrattunk, így jelentősen csökkent a vízdíja a sporttelepnek. Kialakítás alatt áll egy új parkolórész is, ezen jelenleg is dolgoznak a szakemberek. A téli időszak beköszöntével pedig még egy újdonsággal szolgálhatunk, korszerűsítettük ugyanis a fedett pályák fűtési rendszerét, így az is sokkal hatékonyabbá vált.

 

Milyen szolgáltatásokat nyújt a Zoltán utcai sporttelep?

M. GY.: Itt elsősorban teniszezésre van lehetőség. Tíz pálya áll rendelkezésére a sportolni vágyóknak, minden nap reggel 6 és este 10 között. Ebből négy pályának van világítási rendszere, és négy pályát lehet fedetté alakítani. Október 15-én kezdődik a téli időszak, s ezeknek a befedését akkora alakítjuk ki. A sporttelephez tartozik még egy elég rossz állapotban levő focipálya is, ezt elsősorban a nyári táborok alatt használtuk ki, egyelőre több irányban is gondolkozunk a hasznosításáról. Természetesen nem csak azok jöhetnek hozzánk, akik már tudnak teniszezni, hiszen három szakképzett oktatónk mindenkinek, a teljesen kezdőknek is segítséget tud nyújtani, akár egyénileg, akár csoportosan.  A nyár folyamán több gyerektábort is tartottunk, és évközben pedig igyekszünk folytatni a már megkezdett teniszversenyek hagyományát. De a diákokról év közben sem feledkezünk meg, kapcsolatban állunk a környező iskolákkal, és reméljük előbb-utóbb iskolai keretek között is beindulhat a teniszoktatás.

 

Mennyire népszerű a kispestiek körében a tenisz?

M. Gy.: Szerencsére egyre többen látogatnak el hozzánk, mióta megkezdtük a pályák felújítását. A teniszben az a jó, hogy minden korosztály megtalálhatja benne az örömét. Szabad levegőn lehet játszani, csoportosan, így a jó hangulat biztosan garantált, arról nem is beszélve, hogy az egész testet átmozgatja. A Zoltán utcai sporttelepnek ráadásul az a nagy előnye is megvan a szomszédos kerületek pályáival szemben, hogy sok pályán, zöldövezetben, a nagyobb forgalmú utaktól távol lehet ütőt ragadni a kézbe. Talán ez a csendes, szép környezet az, ami leginkább vonzza a sportolni vágyókat. A kispestiek ráadásul kiemelt helyzetben vannak, a kerületben élők 10%, ezen belül pedig a wekerleiek 15% kedvezménnyel vehetik birtokukba a pályákat. Aki ideszokik, szerencsére nem egykönnyen szabadul. A sport szeretete mellett az hozzánk járókat az is ideköti, hogy nagyon jó társaság alakult ki itt, így sokan már nem csak sportolni, hanem beszélgetni, sörözni, vagy éppen bográcsozni is járnak ide. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy látogasson el hozzánk, meg fogja látni, hogy megéri!

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.