2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Negyed évszázada Kispest közösségéért

Főoldal>Közülünk>Negyed évszázada Kispest közösségéért
 
Írta: Szerk.
2016. február 16. 09:23
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az idén 26 éves Kispesti Társaskör Egyesület színes és érdekes programjaival mindig a valós közösségi kapcsolatok elmélyítését próbálta elősegíteni. Ezt tartották szem előtt az idei év eleji programjaik szervezésekor is.

Kerületünk egyik legrégebbi és legpatinásabb szervezete, a Kispesti Társaskör Egyesület (KTK) a mai napig fontos közösségi tevékenységet folytat. Az egyesületet 1990-ben alapították, ám jogelődjének az 1890-ben jegyzett Kispesti Polgári Társaskört tekinti – mindkét értelemben régre visszanyúló gyökerekkel rendelkezik.

Fontosnak tartjuk a közösségépítést, a közösségi élet elmélyítését, különösen egy olyan korban, amikor a kütyük és az online lét olyan sokakat távol tart a valós emberi kapcsolatoktól – mondta lapunknak Arany-Tóth Zoltán, a KTK elnöke, Kispest díszpolgára. Készek vagyunk arra, hogy segítsük egymást, óvjuk a környezetünket, és ezalatt nem csak a természeti környezet, hanem az emberi környezet védelmét is értem: figyelünk és odafigyelünk egymásra. Mások mellett ezeket az emberközpontú értékeket is szeretnénk közvetíteni mindenki számára a programjainkon – tette hozzá Arany-Tóth.

 

 

A KTK igyekszik minden korosztály számára hasznos elfoglaltságokat, rendezvényeket és programokat nyújtani: ide tartozik az 1-3 éves gyermekeknek tartott „Ugri-bugri torna”, ahol a kicsik és anyukáik vesznek részt minden szerdán az Ad Endre út 91-ben. Minden hónap csütörtökén 16 órától a Kaszinóbana Nyugdíjas klubba várnak mindenkit, ahol mindig valami érdekes és közkeletű témáról hallhatnak előadást az érdeklődő (nem csak) szépkorúak. A decemberben indított Könyvklubba pedig, ahol ingyenesen lehet könyveket csere-berélni, hazavinni; minden kispesti olvasni vágyót szeretettel várnak az Ady Endre út 91. szám alatt.

 

Ugri-bugri torna

 

Vincze Lilla előadása a Kispesti Társaskör karácsonyi ünnepségén

 

Egy hónapban egy alkalommal nagyobb rendezvényt is szerveznek. Ilyen leszfebruár 18-án 18 órától a Kispesti Kaszinóban Dr. Papp Lajos szívsebész professzor előadása a hit szerepéről a gyógyításban.

 

A Kispesti Társaskör programjai ingyenesek, aki szeretne azokról értesítést kapni, írjon emailt a kispestitarsaskor@gmail.com - emailcímre, vagy lájkolja a Kispesti Társaskör oldalát a Facebookon!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.