2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nem csilingel vasárnap délután a fagyis kocsi

Főoldal>Közélet>Nem csilingel vasárnap délután a fagyis kocsi
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. szeptember 26. 12:27
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szeptember 25-én tartotta Kispest képviselő-testülete soros ülését, ahol a képviselők több rendeletet is módosítottak, döntöttek a kerületi iskolák épületeinek önkormányzati gondozásban maradásáról, valamint hitelfelvétel szükségességéről is.

 

Több rendeletet is módosított Kispest testülete szeptemberben. Új rendeletet alkottak a képviselők a fás szárú növények pótlásának szabályairól, valamint hatályon kívül helyezték az állattartás rendjéről szólót. Módosult az idei költségvetésről, és közbeszerzési eljárásról szóló rendelet is. A testületi döntés értelmében a jövőben 2 személy részére lesz adományozható díszpolgári cím.

Tóthné Szabó Éva képviselő indítványa nyomán módosították a keretövezetben gyakorolható tevékenységeket. Ennek értelmében az ún. „csilingelő” autók a napnak csak bizonyos szakában használhatják felhívó jelzésüket, hétköznapokon és szombaton 8.00-12.00 óra, illetve 16.00-19.30 között, vasárnap pedig kizárólag 8.00-12.00 óra között engedélyezett. A rendeletet megszegők mostantól kirívóan közösségellenes magatartást tanúsítanak, melynek ügyében, ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Hatósági Iroda köteles eljárni.

Félmilliárd forintos hitelfelvételhez kér kormányengedélyt az önkormányzat a működőképesség megőrzése érdekében. A testület Ékes Gábor alpolgármester módosító javaslata nyomán az erről szóló döntést úgy hozta meg, hogy a hitelfelvétel esetén az önkormányzatnak legyen lehetősége korlátozás nélküli előtörlesztésre.

Vállalta a kerület, hogy tovább működteti és karbantartja a kispesti oktatási intézmények épületeit.  Elutasította viszont a testület az Egészségügyi Intézet kérését, hogy vonja vissza ultrahang-készülék beszerzése érdekében indított közbeszerzési eljárást. Lélfai Koppány kezdeményezte az intézmény átvilágítását, hogy kiderüljön, június óta hogyan kerültek olyan helyzetbe, hogy saját erőből nem tudják vállalni az eszköz beszerzését.

4,2 millió forinttal járul hozzá az önkormányzat a Wekerlei Könyvtár költözéséhez, ennek segítségével a már kinőtt, Kós Károly tér 15. szám alól a tágasabb 9. szám alá költözhet az intézmény.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.