2019. április 20., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
július (28)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nem enyhül a migrációs nyomás

Főoldal>Közérdekű>Nem enyhül a migrációs nyomás
 
Írta: Szerk.
2018. szeptember 06. 21:37
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A migrációs kérdés minden politikai baj eredője Németországban - jelentette ki Horst Seehofer német belügyminiszter. És nagyon úgy tűnik, hogy nem csak politikailag okoz problémát. Egy nemrégiben készített felmérés ugyanis kimutatta, hogy a németek kétharmada szerint negatív irányba változott Németország a nemzetközi migrációs válság három évvel ezelőtti elmélyülése óta. Közben Orbán Viktor miniszterelnök meghosszabbította a migrációs válsághelyzetet Magyarországon.

Az intézkedés a törvényben előírt speciális jogosítványokat ad az állami, rendvédelmi szervek kezébe az illegális bevándorlással szemben az országhatár mentén és az ország területén is. A közlemény szerint a határvédelemre szükség van, az illegális határátlépési kísérletek folyamatosak. A rendőrség az ország területén is rendszeresen azonosít illegális migránsokat, akiket aztán visszaszállít a határkerítéshez – áll a közleményben. Emlékezetes, hogy a 2015-ös menekültáradat kezdetén Magyarország gyorsan lépett, hogy megvédje határait. A déli országrészen határkerítést emelt, megakadályozva ezzel az illegális bevándorlók áradatát.

Nem így tett Németország, ahol tárt karokkal várták a migránsokat, amelynek meg is lett az eredménye. A németek kétharmada szerint ugyanis negatív irányba változott az ország. Minden második német - 50 százalék - úgy érzi, hogy túl sok menedékkérő érkezik az országba.

A felmérést abból az alkalomból készítették, hogy Angela Merkel kancellár három éve, 2015. augusztus 31-én kijelentette: Németország megbirkózik a menekültválsággal, "sikerülni fog, megoldjuk", majd négy nappal később Werner Faymann akkori osztrák kancellárral úgy döntött, hogy Ausztrián keresztül Németországba utazhatnak a Magyarországon az osztrák határ felé gyalog elindult menedékkérők.

- Az utóbbi három év megváltoztatta az országot - mondta korábban a Bild am Sonntagnak Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter, aki kezdettől fogva élesen bírálta a kancellár 2015. szeptemberi döntését. A Bild am Sonntag a többi között arra is kitért, hogy az erőszakos bűncselekmények száma, különösen az emberölések és a szexuális bűncselekmények száma jóval magasabb, mint 2015-ben, a terrorcselekmény elkövetésére hajlamosnak tartott közveszélyes iszlamisták száma pedig a 2015-ben regisztrált 330-ról 774-re emelkedett.

Ezúttal pedig a Rheinische Post című lap hírportálján megjelent interjúban arról beszélt Seehofer, hogy minden politikai baj eredője a migrációs kérdés.

- A helyzetértékelést számos felmérés alátámasztja, de ez tapasztalható a rendezvényeken, lakossági fórumokon is - közölte Horst Seehofer, kiemelve, hogy sokan a migrációs kérdéssel kötik össze a társadalmi helyzetükkel kapcsolatos aggodalmaikat. - Ha nem sikerül az irányváltás, és a rendet nem helyezzük egyenrangú elvként az emberségesség mellé, akkor tovább enyészik a belénk vetett bizalom.
A szászországi Chemnitzben például az utóbbi napokban egy - a hatóságok gyanúja szerint az országba menedékkérőként érkezett emberek által elkövetett - gyilkosság miatt tartottak tüntetést. Ezzel kapcsolatban a politikus elmondta: annyira feldúlta az eset, hogy ha nem lenne miniszter, ő is az utcára vonult volna, "természetesen nem a szélsőségesekkel". 
Hozzátette: a "zéró tolerancia" elvét kell érvényesíteni mindazokkal szemben, akik a bűncselekmény miatt érhető módon keletkezett felháborodást kihasználva "erőszakra szólítanak fel, vagy akár erőszakot alkalmaznak, rendőrök ellen is".

Forrás: MTI, Origo

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.