2020. április 06., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (31)
február (7)
január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
 Friss kommentekTwitter
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nem vették napirendre a fideszes előterjesztéseket

Főoldal>Közélet>Nem vették napirendre a fideszes előterjesztéseket
 
Írta: Szerk.
2015. december 07. 16:21
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Mind a kispesti piacok állapota sürgető probléma, mind pedig az a tény, hogy Kispest közterületein nincsen elegendő szemetes és kutyaürülék tároló. A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja ezekre szeretné megtalálni a megoldást a decemberi testületi ülésen – ám a Kispest.hu oldal alapján napirendre sem vették ezeket. A testületi ülésen még dönthetnek úgy, hogy tárgyalásra érdemesnek tartják a javaslatokat.

Kispest közösségének széles körét érintő képviselői indítványokkal készült volna a Fidesz-KDNP frakció a decemberi képviselőtestületi ülésre. Egyfelől a kispesti piacok átfogó fejlesztési koncepciójának elkészítésére, másfelől a közterületi hulladék- és kutyaürülék gyűjtők számának növelésére tettek javaslatot. Ám egyik előterjesztést sem vette napirendre a városvezetés.

 

Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok és Fidesz-KDNP frakcióvezető előterjesztésében szerette volna felkérni a polgármestert, hogy készüljön átfogó fejlesztési koncepció a Kossuth téri és a wekerlei kispiac megújítása kapcsán, hiszen mindkét kispesti piac műszaki állapota mielőbbi, sürgető kezelést igényel. Az előterjesztés kitér arra is, hogy az önkormányzat Vagyonkezelő Műszaki Szervezetének (VAMÜSZ) idén március 5-én kelt, a kerületi intézmények és piacok felújításáról készített összefoglalója szerint a Kossuth téri piacon 301 millió, míg a wekerletelepi kispiacon 50 millió forintos fejlesztést kellene végrehajtani.

 

„A feladat koordinálására egy, a kereskedők képviselőit is magába foglaló munkacsoport létrehozását kezdeményeztük” – mondta lapunknak Dódity Gabriella. A munkacsoport tagjainak javasolnánk felkérni Berencz Ibolya főépítészt, Lazányi Ferenc képviselőt, Ékes Gábor képviselőt, Kertész Csaba alpolgármestert, Patek Gábor Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetőt, valamint Kránitz Krisztián képviselőt, a Vagyonkezelő Műszaki Szervezet megbízott vezetőjét, de a kör tetszőlegesen bővíthető. A munkacsoport díjazás és költségtérítés nélkül lenne köteles elvégezni feladatát – szögezte le a tanácsnok, s hozzátette: a fejlesztési koncepciót legkésőbb 2016. szeptember 30. napjáig kellene a képviselő testület elé tárni.

 

Szathury Kolos Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő, közterületi tanácsnok arra a problémára szeretetett volna előterjesztése által megoldást keresni, hogy nincs kellő mennyiségű szemetes és kutyaürülék tároló Kispest közterületein. Pedig Kispest köztisztasága érdekében kívánatos cél, hogy az önkormányzat a lehető legtöbb helyen helyeztessen ki mind szemeteseket, mind kutyaürülék összeszedésére alkalmas edényzetet az ehhez szükséges eszköz tárolóval. Ezt az előterjesztést is elvetették, ám az utóbbi napokban több új kutyaürülék tárolót is kihelyeztek.

 

„Előterjesztésemben azt javasoltam, hogy a Polgármesteri Hivatal Zöldprogram Irodája készítsen egy átfogó felmérést a kerületben elhelyezett szemetes és kutyaürüléktárolók elhelyezkedése, és mennyisége tekintetében, majd ezt követően tegyen pénzügyi szempontból is alátámasztott javaslatot arra vonatkozóan, hogy mekkora anyagi erőforrást igényelne egymástól 150 méteres körzeten belül elhelyezkedő közterületi hulladék és ürüléktárolók elhelyezése, majd vizsgálati és egyben megállapítási eredményeit a következő ülésére tárja a képviselő-testület elé.” – mondta lapunknak Szathury Kolos.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.