2020. április 06., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (31)
február (7)
január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
 Friss kommentekTwitter
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nemet mondott az önkormányzat a piac fejlesztésére

Főoldal>Közélet>Nemet mondott az önkormányzat a piac fejlesztésére
 
Írta: Szerk.
2015. május 14. 15:27
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Kossuth téri piac kínálata továbbra is elsőrangú, viszont a terület elhanyagoltsága számos kerületi lakos kedvét veszik el a vásárlástól. A baloldali kerületvezetés 8 százalékkal emeli a díjakat a piacon, ugyanakkor a felújítással nem foglalkozik; elutasították Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) javaslatát, hogy az önkormányzat készítsen egy koncepciót a Kossuth téri és a wekerlei piac felújítására.

Tavaly óta számos fórumon hangoztatta a Fidesz-KDNP a kerület vezetésének, hogy érdemben kellene foglalkozni végre a két kispesti piac felújításával. A Kossuth térin sok életveszélyes kátyú éktelenkedik, az üzletsor fölött húzódó tető és vízelvezető rendszer nem védi meg a vásárlókat az adott esetben szélsőséges időjárástól, valamint felújításra szorul az elektromos hálózat és a csatornarendszer is. A wekerlei piacon szintén teljes körű felújításra volna szükség.

 

A vagyonkezelő felújítási terve szerint a Kossuth téri piacra 300, míg a wekerlei kispiacra 50 milliót kellene ráfordítani. És hiába vannak ilyen lepusztult állapotban piacaink, Gajda Péter polgármester a következőképpen vélekedett indítványban.

 

 

„…az árusító helyek vonatkozásában díjemelés az elmúlt években csak az infláció arányában történt, a forgalom csökkenése és a természetes elhasználódás következtében célszerű lenne a díjak infláció mértékét meghaladó emelése…”

 

A növekedés meglepő, és a logikát azóta is keressük az okfejtésben – mint ahogy írtuk korábbi cikkünkben. Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP frakció vezetője és fejlesztéspolitikai tanácsnok azt kezdeményezte, hogy a díjtételek ne emelkedjenek, és az önkormányzat készítsen átfogó ütemezési tervet a Kossuth téri és a wekerlei piacok felújítására. Mindkét javaslatát leszavazták.

 

 

-   A két piacra megközelítőleg 350 millió forintot kellene rákölteni. Ezért javasoltam, hogy készítsük el azt az átfogó koncepciót, amelynek mentén akár több évre bontva meghatározhatjuk a feladatokat. Úgy vélem, a polgármester nem foglalkozik érdemben a piacok felújításával, nem úgy, mint számos más vezető. Elég, ha körbenézünk néhány más kerületben – mondta lapunknak Dódity Gabriella frakcióvezető.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.