2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nemet mondott az önkormányzat a piac fejlesztésére

Főoldal>Közélet>Nemet mondott az önkormányzat a piac fejlesztésére
 
Írta: Szerk.
2015. május 14. 15:27
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Kossuth téri piac kínálata továbbra is elsőrangú, viszont a terület elhanyagoltsága számos kerületi lakos kedvét veszik el a vásárlástól. A baloldali kerületvezetés 8 százalékkal emeli a díjakat a piacon, ugyanakkor a felújítással nem foglalkozik; elutasították Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) javaslatát, hogy az önkormányzat készítsen egy koncepciót a Kossuth téri és a wekerlei piac felújítására.

Tavaly óta számos fórumon hangoztatta a Fidesz-KDNP a kerület vezetésének, hogy érdemben kellene foglalkozni végre a két kispesti piac felújításával. A Kossuth térin sok életveszélyes kátyú éktelenkedik, az üzletsor fölött húzódó tető és vízelvezető rendszer nem védi meg a vásárlókat az adott esetben szélsőséges időjárástól, valamint felújításra szorul az elektromos hálózat és a csatornarendszer is. A wekerlei piacon szintén teljes körű felújításra volna szükség.

 

A vagyonkezelő felújítási terve szerint a Kossuth téri piacra 300, míg a wekerlei kispiacra 50 milliót kellene ráfordítani. És hiába vannak ilyen lepusztult állapotban piacaink, Gajda Péter polgármester a következőképpen vélekedett indítványban.

 

 

„…az árusító helyek vonatkozásában díjemelés az elmúlt években csak az infláció arányában történt, a forgalom csökkenése és a természetes elhasználódás következtében célszerű lenne a díjak infláció mértékét meghaladó emelése…”

 

A növekedés meglepő, és a logikát azóta is keressük az okfejtésben – mint ahogy írtuk korábbi cikkünkben. Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP frakció vezetője és fejlesztéspolitikai tanácsnok azt kezdeményezte, hogy a díjtételek ne emelkedjenek, és az önkormányzat készítsen átfogó ütemezési tervet a Kossuth téri és a wekerlei piacok felújítására. Mindkét javaslatát leszavazták.

 

 

-   A két piacra megközelítőleg 350 millió forintot kellene rákölteni. Ezért javasoltam, hogy készítsük el azt az átfogó koncepciót, amelynek mentén akár több évre bontva meghatározhatjuk a feladatokat. Úgy vélem, a polgármester nem foglalkozik érdemben a piacok felújításával, nem úgy, mint számos más vezető. Elég, ha körbenézünk néhány más kerületben – mondta lapunknak Dódity Gabriella frakcióvezető.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.