2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Népszámlás

Főoldal>Közérdekű>Népszámlás
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. október 09. 08:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A 2011. évi országos népszámlálásra október 1. és 31. között kerül sor. A népszámlálás során számbavételre kerülnek a lakások, illetve a lakásokban élő (életvitelszerűen tartózkodó) személyek.

A népszámlálásról szóló törvény szerint a népszámlálás során az adatszolgáltatás kötelező! Az összeírásban minden magyar állampolgárnak részt kell vennie, aki életvitelszerűen az ország területén él, abban az esetben is, ha 12 hónapnál rövidebb ideig külföldön tartózkodik, továbbá a nem magyar állampolgárnak, aki 3 hónapnál hosszabb ideig tartózkodik az ország területén. Számbavételre kerülnek a lakások, lakott üdülők, az egyéb lakóegységek, illetve az éjszakai szálláslehetőséget biztosító intézmények is.

 

A népszámlálási kérdőíveket az alábbi módon lehet kitölteni:

1. interneten a számlálóbiztos által Önhöz eljuttatott kód felhasználásával,

2. papír alapú kérdőíven önálló kitöltéssel: a kérdőíveket a számlálóbiztostól kapja, kitöltés után a kérdőívet a számlálóbiztos gyűjti be,

3. interjú keretében a számlálóbiztos segítségével.

 

A személyekre vonatkozó kérdőíven nem kötelezően megválaszolandó kérdések is szerepelnek. Ezek a kérdések az anyanyelvre, a nemzetiségre, a vallásra és az egészségi állapotra vonatkoznak.

Az elektronikus kérdőíveket csak 2011. október 1-től 16-ig lehet kitölteni. Aki ezt az időpontot elmulasztja, már csak interjú keretében szolgáltathat adatot.

A népszámlálást végző számlálóbiztosok névre szóló, a települési jegyző által eredetben aláírt, sorszámozott népszámlálási igazolvánnyal igazolják magukat. A népszámlálási igazolvány kizárólag a számlálóbiztos személyazonosságát igazoló fényképes igazolvánnyal (személyazonosító igazolvány, vezetői engedély, útlevél) együtt érvényes. A számlálóbiztos személyével kapcsolatos információt az alábbi zöld telefonszámon kérhet:

 

Központi Statisztikai Hivatal: 06-80-200-224.A kenyérszöveg ide jön...

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.