2020. július 08., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nincs megoldás?

Főoldal>Közélet>Nincs megoldás?
 
Írta: Szerk.
2015. június 16. 12:35
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Jogosan zavar sok Kispesten élőt, hogy egyesek a kerület több pontján, közterületen fogyasztanak alkoholt annak ellenére, hogy a kerületnek van erre vonatkozó tiltó rendelete. Bár a nemrégiben újra megalakult Kispesti Rendészeti Központ (KRK) egyes helyeken járőrözik, úgy néz ki, nem mindig tudják betartatni a szabályokat.

A forró nyári napok beköszöntével megszaporodtak a közterületeken, mint például a parkokban, tereken alkoholt fogyasztók száma, pedig a képviselő- testület nemrégiben döntött arról, hogy a tavaly ősszel átadott KRK feladatai közé tartozik többek között a közterületen alkoholt fogyasztók elleni fellépés is. Lapunkat a KRK igazgatója, Bali Péter levélben tájékoztatta, hogy „A Kispesti Rendészeti Központ egy járőrpárja a múlt hét óta posztos járőrként, a munkaidő alatt folyamatosan a téren tartózkodik, ezzel is igyekezve megakadályozni az életvitelszerű közterületen tartózkodást csak úgy, mint a közterületi alkoholfogyasztást.„

 

Az igazgató a üggyel kapcsolatos tehetetlenségüket továbbá azzal indokolta, hogy „a közterületi alkoholfogyasztás bizonyítása nehézkes, csak abban az esetben lehetséges, ha a hatóság emberei tetten érik a szabálysértőket.” Tehát ha valaki mellett ott van a nyitott borosüveg vagy a kezében tartja azt az még nem bizonyíték. Arról nem is beszélve, hogy a munkaidő végén a KRK járőrei hazamennek, a késő délutáni csúcsban így már nem figyelnek a rendre. Pedig a szigorú büntetés megoldást jelenthetne.

 

 

 

A fő probléma egyébként nem csak az ivászattal van, hanem a sokszor vele járó hangoskodással, a járókelők zaklatásával és a köztisztasági szabályok megszegésével. A frekventált helyeket, mint például a Kossuth téren, évek óta probléma az nyílt utcán történő alkoholfogyasztás, de sokan bíztak benne, hogy a KRK-nak és a rendőrségnek közösen sikerül megoldani az egyébként a kerület imázsát is romboló tevékenységet. A tapasztalatok viszont azt bizonyítják, az igazi megoldás még várat magára.

 

 

                                                                    Van aki életvitelszerűen lakik a téren

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.