2018. június 24., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (38)
április (39)
március (45)
február (51)
január (47)
· 2017
december (37)
november (43)
október (38)
szeptember (29)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nyaralónk védelmében

Főoldal>Krimi>Nyaralónk védelmében
 
Írta: Szerk.
2016. szeptember 09. 12:19
Rovat: Krimi
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az otthon biztonsága mindenki számára fontos, ám sokan nem tudják, hogy milyen apróságokon múlik néha annak megóvása. Ugyanez érvényes ősszel hátrahagyott nyaralónkra is. Ne felejtsük el: ingatlanunk védelme érdekében, mi tulajdonosok tehetünk a legtöbbet.

A nyaralónk védelmét növelhetjük az alábbi néhány apró, de hasznos „trükkel”:

·      Nyaralónk, ingatlanunk - ha épp nem vagyunk ott - legfőbb „őrzői” szomszédjaink, az utcán járók. Ezért érdemes a kerítést úgy kialakítani, hogy az utcafront felől rálátást biztosítsunk kertünkre. Így a rejtőzködés esélyének kiiktatásával növeljük annak esélyét, hogy a betörőt észleljék, míg a kertben tartózkodik.

 

·      Ha az ingatlant hosszabb időre hagyjuk magára, érdemes valakit megkérni, hogy időnként ránézzen az épületre.

 

·      A kertben ne hagyjunk elől kerti szerszámot vagy olyan értéket, ami kedvet csinálna a kellően motivált elkövetőnek.

 

·      Praktikus lehet az ingatlanhoz vezető útszakasz folyami sóderrel való kitöltése és a bejárati ajtó fölé szerelt mozgásérzékelő lámpa. Nincs olyan betörő, aki szeretné szétkürtölni a szomszédoknak, hogy megérkezett.

 

·      Egy kutyaház vagy itatóedény könnyen azt a látszatot keltheti, hogy a háznak négylábú őrzője is van. Bízzuk a betörőre, hogy vajon ezt teszteli-e.

 

·      Az ingatlan mechanikus védelme elsősorban a megfelelő nyílászárókon és zárakon múlik. Az ablakokat megerősíthetjük ráccsal vagy biztonsági üveggel, de költséghatékony megoldás lehet a betörésvédő fólia is. A biztonsági ajtó és zár megválasztását bízzuk a szakemberre.

 

·      A mechanikus védelem mellett – saját nyugalmunk érdekében – alkalmazhatunk elektronikus védelmet is. A távfelügyeleti rendszer és a kivonuló szolgálat ma már szinte országos lefedettséget biztosít. Többszintű ingatlan esetében figyeljünk, hogy a felsőbb szintekre való illetéktelen bejutás legalább olyan nehéz legyen, mint az utcaszint felől. A belógó faágak, ereszcsatornák néha lehetővé teszik az emeleti nyílászárók könnyű megközelítését. Ezeket távolítsuk el vagy akadályozzuk meg a rajtuk történő feljutást.

 

·      Néhány olcsó, de praktikus eszközzel – még ha távol is vagyunk – könnyen azt a látszatot kelthetjük, mintha otthon lennénk. Szerezzünk be egy tv-szimulátort vagy időzített kapcsolót.

 

·      Nyaralója, hétvégi háza kulcsát soha ne tárolja a lábtörlő alatt vagy muskátlis cserépben.

 

·      Végül, ha teheti, figyeljen szomszédjai értékeire is!

 

BRFK BMO

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.