2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nyáron elkezdődhet a M3-as jelzésű metró felújítása

Főoldal>Közérdekű>Nyáron elkezdődhet a M3-as jelzésű metró felújítása
 
Írta: Szerk.
2017. május 15. 15:20
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az idei évben elkezdődhet az M3-as metró felújítása: először a déli szakaszon, a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között, de év végéig az északi szakaszon, a Lehel tér és Újpest-Központ között is elindulhat. A pótlás megszervezése érdekében új buszokat is beszerez a főváros, de a BKK részletes mobilitási tervet is kidolgozott az utasok visszajelzései alapján.

Lapunk is megírta, még idén elkezdődhet az M3-as metró felújítása: az év második felében kezdődnek a munkálatok, mivel a BKV Zrt. júliusban aláírhatja a kiviteli terveket – tudta meg a Világgazdaság. Eszerint először a vonal déli szakaszán, a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest megállók között indulhat a rekonstrukció, amely – várhatóan 2017 végén – az északi szakaszon, a Lehel tér és Újpest-Központ között folytatódhat. A közbeszerzésen induló cégek az elmúlt időszakban nyújthatták be ajánlataikat a BKV Zrt-nek.

 

A felújítások alatti megfelelő pótlás érdekében 150 csuklós buszt is beszerez a főváros – tudatta egy korábbi nyilatkozatában Tarlós István főpolgármester. A rekonstrukció egyik alappillére, hogy a metrópótló autóbuszok zökkenőmentesen közlekedhessenek; ehhez egy mobilitási terv kidolgozása is szükséges. A BKK korábban társadalmi egyeztetésre bocsátotta a metróvonal rekonstrukciójához kapcsolódó, a Kőbánya-Kispest – Nagyvárad tér közötti szakasz lezárásának idejére tervezett forgalmi rendre vonatkozó javaslatait. A BKK részletesen, térségekre lebontva, interaktív, térképes felületen mutatta be mobilitási javaslatait, amelyből kiderül, hogy például Kispesten egy új, 194E jelzésű gyorsjárat köti majd össze a lakótelepet a Nagyvárad térrel, ezzel fenntartva a térség kedvező közlekedési kapcsolatát a belvárossal, illetve más Wekerle-telepet és Kertvárost érintő ötletelések is folyamatosan zajlanak. A belvárosba való eljutásban további könnyítés is segíti, hiszen az M2-es vonat Örs vezér terén lévő végállomásáig is indulnak majd pótló buszok.

 

Számíthatunk tehát arra, hogy bár az Ady Endre úton folyamatosan megjelenik az új 194E jelzésű busz, de az Üllői úton akár még külön buszsávokat is kialakíthatnak majd. Ezeken a Kispestet is érintő területeken folyamatosak a forgalomtechnikai munkavégzések, hiszen – bár a metróra ráfér a felújítás –, a városvezetés mégsem szeretné ha ez a dolgozó emberek idejének a kárára menne. Ennek köszönhetően elképzelhető, hogy az érintett területeken megjelenhetnek új buszmegállók, illetve gyalogosátkelő helyek, ebből párat már most is láthatunk.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.