2019. szeptember 20., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Olcsóbb netet, ingyenes nyelvvizsgát is hozott az új év a fiataloknak

Főoldal>Közérdekű>Olcsóbb netet, ingyenes nyelvvizsgát is hozott az új év a fiataloknak
 
Írta: Szerk.
2018. január 08. 12:10
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A jövő a fiatalokban rejlik, így a továbbtanulást, a munkavállalást és a családalapítást is számos eszközzel támogatja a kormány. A január elsején életbe lépett intézkedések között szerepel egyebek mellett a nyelvvizsga díjának visszatérítése, a diplomás gyed idejének emelése, valamint az internet áfájának öt százalékra csökkentése is.

Számos intézkedéssel igyekszik a kormány javítani a fiatalok munkaerőpiaci versenyképességét, ennek egyik lépése az ingyenes nyelvvizsga megszerzése. A 35 év alattiak ugyanis 34 500 forintos értékhatárig visszakapják a sikeres, legalább középfokú, komplex nyelvvizsga díját.

 

A diákhitellel kapcsolatban is várható változás. Aképzési díj kiegyenlítésére fordítható Diákhitel2 már október óta kamatmentes, február 1-jétől pedig a korábban elérhető havi 50 ezer forintról 70 ezer forintra emelik a szabad felhasználású Diákhitel1 esetében felvehető maximum összeget. Emellett a fél- vagy egyéves külföldi tanulmányokban - például Erasmus-ösztöndíjban - résztvevőknek arra is biztosítanak lehetőséget, hogy a Diákhitel1 összegének kétszeresét, azaz, akár 140 ezer forintot vegyenek fel havonta.Az igénylés korhatárát mindkét diákhiteltípus esetében a jelenlegi 40-ről 45 évre emelik, és a Diákhitel1 törlesztését bevonják az adó- és járulékmentes cafeteriajuttatások körébe.

 

Január 1-jétől a diákhitellel rendelkező nők esetében az első gyermek születésénél három évre felfüggesztik a tartozás törlesztését, a második gyereknél el is engedik a tartozás felét, míg a harmadik gyerek esetében teljes mértékben elengedik a tartozást.

 

 

A fiatalok családalapítását a diplomás gyed idejének egyről két évre emelésével, illetve a folyósított összeg növelésével is támogatják. Emellett továbbra is megmarad az első házasoknak járó adókedvezmény, amely az első gyermek születésétől függetlenül két évig vehető igénybe.

 

Manapság egyre kevésbé jelent kihívást a fiataloknak munkát találni, mint 2010-ben. Akkor még  minden harmadik fiatal munkanélküli volt. Jelenleg az európai uniós átlag alatt van a fiatalkori munkanélküliség, köszönhetően például a munkahelyvédelmi akciónak, amely a munkaadókat ösztönzi különböző kedvezményekkel arra, hogy 25 év alatti fiatalokat alkalmazzanak. Másrészt ott van az ifjúsági garanciaprogram is, amely olyan 25 év alatti fiataloknak biztosít képzést vagy munkalehetőséget, akik tartósan, legalább hat hónapja nem tudnak elhelyezkedni.

 

A fiatalokat segíti még a KRESZ-tanfolyam és-vizsga díjának megtérítése is, amit július 1-jétől kérhetnek majd a 20 év alatti fiatalok 25 ezer forint értékhatárig.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.