2023. június 08., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (2)
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Óriási kormányzati egészségügyi támogatás

Főoldal>Közérdekű>Óriási kormányzati egészségügyi támogatás
 
Írta: Szerk.
2020. február 28. 08:30
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az Egészséges Budapest Program keretében a kormányzattól kapott közel egymilliárd forintos támogatással megvalósulhat az egynapos sebészeti ellátás a Kispesti Egészségügyi Intézetben, amely többéves fejlesztés első lépésének kivitelezését szintén a kormány támogatta 57 millió forinttal.

Közel egymilliárd forintos kormányzati támogatásban részesül Kispest az Egészséges Budapest Program keretében, amelyből nagy volumenű orvosieszköz-fejlesztés, és az Egészségügyi Intézet épületének felújítása is megvalósulhat. Ezzel megnyílik a lehetőség a kispesti egynapos sebészeti ellátás kialakításának folytatása előtt, amely első fejlesztési lépését szintén a kormány támogatta 57 millió forinttal.

 

Ez az első lépés a laboratóriumi részleg – a jogszabályi előírásoknak megfelelően – a második emeletről a földszintre költöztetése, hogy a helyét a fizikoterápiás egységek vegyék át. Így a második emeleten lesz megtalálható valamennyi fiziko- és mozgásterápiás részleg, mivel a masszázslaborok is ezen a szinten vannak. A folytatásban a fizikoterápiás egységek korábbi első emeleti helyére a harmadik emeletről az ortopédia kerülne, így egymás mellett lenne a hasonló területen tevékenykedő reumatológiával. Ez tenné lehetővé, hogy a harmadik emelet jobb szárnyán helyet kaphasson majd az egynapos sebészet.

 

– Ezzel tovább bővülne az amúgy is széles szakmai portfólióval működő egészségügyi intézetünk, és mivel a kerületben nincs aktív kórház, de bizonyos területeken más kerületek lakosai felé is fennáll az ellátási kötelezettségünk, nagyjából 70 ezer ember egészségügyi ellátására lenne jó hatással – mondta korábban lapunknak Dr. Kumin Marianna, az intézmény főigazgatója, akinek a szakmai programjában is szerepel az egynapos sebészet kialakítása.

 

Idén megérkezhet az új mammográfiás készülék is

Szintén a kormány támogatásával, Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) akkori fejlesztéspolitikai tanácsnok közbenjárására hamarosan egy nagyságrendileg 50 millió forint értékű digitális mammográfiás készülékkel bővülhet az Egészségügyi Intézet eszközparkja, amely Dr. Kumin Marianna szerint szintén hatalmas fejlődést jelent majd az intézménynek, hiszen a modern készüléknek köszönhetően több vizsgálatot tudnak majd lefolytatni. Az eszköz várhatóan az idei évben megérkezik.

 

A baloldal már elpuskázott egy lehetőséget

Az Egészséges Budapest Program keretében egyébként a kormány 2018-ban is nyújtott támogatást a kerületeknek az egészségügyi intézeteik felújítására, összesen 35 milliárd forintot, amelyhez egy fejlesztési forrásigényt felmérő dokumentum megfelelő kitöltésével volna forrást szerezni. A baloldali városvezetés azonban azt jelezte, hogy a Kispesti Egészségügyi Intézet hőszigeteléséhez, a fűtési rendszer korszerűsítéséhez és a földszinti rész felújításához rendelkezésre áll a forrás. Ebből pedig az volt kiolvasható, hogy a kerületnek nincs szüksége a kormányzati támogatásra, így Kispest egyedüliként kimaradt ebből a lehetőségből. Érdekesség, hogy más baloldali vezetésű kerületek is kértek, és kaptak támogatást, százmilliós nagyságrendben.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.