2023. június 08., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (2)
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ősszel szavazunk a kényszerbetelepítésről

Főoldal>Közérdekű>Ősszel szavazunk a kényszerbetelepítésről
 
Írta: Szerk.
2016. június 28. 16:17
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Elrendelte az Országgyűlés a kötelező kényszerbetelepítési kvótáról szóló népszavazást, amire ősszel kerül sor. Tavaly a déli határzár megépítéséig többszázezer migráns érkezett Magyarországon keresztül az Európai Unióba. Az európai közösség vezetői a határok lezárása helyett szétosztanák a bevándorlókat a tagállamok között, amire a magyar kormány egyértelműen nemet mond. Földesi Gyula, a Fidesz kispesti és pesterzsébeti választókerületi elnöke szerint fontos, hogy a magyar emberek részt vegyenek a népszavazáson, hogy ezzel is üzenjünk Brüsszelnek, a magyarok saját maguk szeretnék eldönteni, hogy kivel szeretnének együtt élni.

A határok védelme helyett Brüsszel kvóta szerint osztaná szét a bevándorlókat az európai országok között anélkül, hogy megkérdeznék az ott élőket erről. A magyar kormány népszavazást kezdeményezett, hogy a magyar állampolgárok hivatalosan is kinyilváníthassák, szeretnének-e együtt élni az Európai Bizottság által Magyarországra

betelepíteni kívánt, Közel-Keletről érkezett migránsokkal. A népszavazási kérdés úgy szól:

 

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

 

 

Ha nem szeretné, hogy az EU mindenféle egyeztetés nélkül betelepítsen menekülteket és bevándorlókat Magyarországra, akkor a „NEM” mellé kell az X-et húzni. A népszavazás szükségességét a kormány azzal indokolta: Brüsszel helyett csak a magyarok dönthetik el, hogy kivel akarnak egy országban élni – hangsúlyozta lapunknak Földesi Gyula. 

– A magyar kormány szerint elsősorban azért kell elutasítani a kötelező kvótát, mert a kényszerbetelepítés fokozza a terrorveszélyt, ahogy erre az elmúlt időszakban elkövetett borzalmas terrortámadások is rámutattak.

 

A kvótaügyi népszavazásról szóló parlamenti döntésen sem az MSZP-s Burány Sándor, sem Hiller István nem vett részt. Távolmaradásukkal talán azt fejezték ki, hogy a migránspárti politikát követik, de ehhez gyávák voltak az arcukat adni?

 

A kötelező betelepítési kvóta továbbá veszélyezteti kultúránkat és szokásainkat, hiszen megváltoztatja Európa, így Magyarország etnikai, kulturális és vallási összetételét. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az illegális bevándorlók nem tartják tiszteletben a törvényeinket, és nem akarnak osztozni közös kulturális értékeinkben sorolta – Földesi Gyula. Hozzátette, több mint 900 olyan „no-go” zóna van Európa nagyvárosaiban, amelyeket a hatóságok nem, vagy nehezen képesek csak ellenőrzésük alatt tartani, a bevándorlók a saját törvényeik szerint élnek. 

Földesi Gyula, a Fidesz kispesti és pesterzsébeti választókerületi elnöke minden kispestit arra kér, hogy ősszel menjen el a népszavazásra, és utasítsa el a betelepítési kvótát a magyar emberek biztonsága érdekében. 

– A visegrádi országok egybehangzó véleménye, hogy a kötelező kvótarendszer nem elfogadható megoldás, sőt a közelmúlt eseményei alapján ma már például az osztrákoknak, és a németeknek is kevésbé tetszik, hogy ennyi bevándorlót engedtek be az országukba a kormányaik. Fontos, hogy mindenki elmenjen betelepítési kvóta ellen szavazni. Ezzel is üzenjünk Brüsszelnek, mi magunk szeretnénk eldönteni, hogy kivel szeretnénk együtt élni!

 

Hasonló véleményen van Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő is, aki szerint nagyon fontos, hogy az emberek részt vegyenek az őszi népszavazáson, ugyanis ez az egyetlen módja, hogy a magyar nép határozott állásfoglalást küldjön Brüsszel és más uniós tagállamok felé. 

 

 

A szakértő szerint a kulturális különbségek mellett az is komoly problémát okozhat, hogy az ide érkező – akár Szeged lakosságával megegyező számú migráns – jelentősen leterhelheti a magyar szociális- és egészségügyi ellátórendszereket. Arra is figyelmeztetett, hogy a nehezen beilleszkedő, munkával nem rendelkező bevándorlók közül többen a jobb megélhetés miatt a bűnözést választhatják. Hozzátette, Szíria és a Közel-Kelet mellett Afrika szegényebb régióiból is akár 700 ezer migráns indulhat útra idén Európa felé.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.