2020. július 10., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Őszre megszépül a Határ út

Főoldal>Közélet>Őszre megszépül a Határ út
 
Írta: Szerk.
2015. július 16. 14:13
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Gőzerővel dolgoznak a munkagépek a Határ úti végállomáson, az eddig jogszerűtlenül ott működő pavilonok is lehúzták a rolót. Szeptember végéig a buszok is ideiglenes végállomást kaptak, és a metróaluljáró egyik kijáratát is lezárták. Az utasok októberben vehetik birtokba a megújult teret.
A lerobbant, koszos, szemetes, illegális árusokkal teli, repedezett aszfalttenger már a múlté. Őszre mindezt igényes burkolat, akadálymentes zebrák és megállók, több zöldfelület váltják fel a naponta százezer utas által érintett csomópontban. A felújítás gondolata még 2012-ben született meg az akkori főpolgármester-helyettes, dr. György István és munkatársa, Dódity Gabriella, Kispest jelenlegi fejlesztéspolitikai tanácsnoka fejében, és ők indították el a projekt előkészítését. Dódity Gabriella azóta is figyelemmel kíséri a beruházást, a napokban pedig ismét levélben fordult a Fővárosi Önkormányzat illetékeseihez, hogy az aluljáróban kialakult áldatlan állapotok ügyében is járjanak el.
 
A munka idén áprilisban indult el, a szabálytalan pavilonosok miatt jelentős csúszással. A téren működő 30 pavilon közterület-használati engedélye már tavaly nyárra lejárt, 4-5 boltos jogcím nélkül mégis maradt, egyikük ráadásul akkora sátrakat épített, hogy szinte már az aluljáróból sem lehetett kijönni tőle. Sokan kérdezték, méltatlankodtak, hogy lehetséges ez, de nemrég a beruházó körbekerítette a teljes munkaterületet, és elvágva az üzleteket a járókelőktől. Információink szerint arról még nincs döntés, hogy a felújítás után legyen-e kereskedelmi építmény a téren – az eredeti tervek szerint nem, de a helyét előkészítik, ahol egyelőre zöldterület lesz.
 
Az építkezés pár hónapig kellemetlenséggel jár, a buszok az Üllői úton, a Ferde utcában és a Vak Bottyán utcánál állnak meg a szeptember végéig, az aluljárót is csak az 50-es villamos szintén felújítás alatt lévő peronján át közelíthetjük meg. 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.